Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Taxis Gyuszi is a Zóna Taxit erősíti

2006.08.22. 11:05
A Kulcsár ügy egyik vádlottja, a Taxis Gyusziként ismertté vált Szekér Gyula is az egy hete indult reptéri taxiscég a Zóna alkalmazásában áll. Egy internetes fórumra két képet is beküldtek, amelyeken a szabadlábon védekező, és korábbi hivatását gyakorló személyszállító kisiparos látható.

"Gyuszi, mit nézel? Gyuszi, azért a Kulcsárnál nem volt ilyen nehéz a pénzes táska?" olvasható ez a két beírás egy-egy kép kíséretében a hallotaxi.hu fórumán.


A Taxis Gyuszinak látszó taxis böröndöket cipel

A taxisok csevegőfórumára valaki két képet is beküldött a fenti megjegyzéssel, amelyek Ferihegyi 2-n készültek. A fotón egy taxis látható, amint egy utas bőrőndjeit cipeli, illetve már éppen beemelte autójába. A képek állítólag a múlt héten készültek, amikor a konkurens taxistársaságok számos képet készítettek a reptéren, amivel bizonyítani akarták, hogy az alacsony árakkal dolgozó Zóna Taxi nem tudja ellátni a szerződésben vállalt feladatát, nincs elég és megfelelő autója, és az utasoknak 20-30 percet is várniuk kell egy autóra.

A képen Szekér Gyula, ismertebb nevén "Taxis Gyuszi" a Kulcsár-ügy 21 rendű vádlottja látható. Róla ismert volt, hogy hosszú évek óta a reptéren taxizott. Most, úgy látszik, ő is az egy hét alatt igencsak sok vitát kiváltó új reptéri taxistársaságnál, a Zónánál helyezkedett el.

Szekér Gyula szabadlábon védekezik, így minden bizonnyal továbbra is gyakorolja korábbi hivatását, azaz taxizik - mondta kérdésünkre Vég Tibor, Szekér Gyula ügyvédje. Felhívtuk Szekér Gyulát is, aki elmondta: valóban a repülőtéren dolgozik taxisként, így elképzelhető, hogy ő van az ominózus képeken. Mint hangsúlyozta, taxis hivatásának és a perben szereplő autóeladásnak semmi köze nincs egymáshoz.


A Taxis Gyuszinak látszó taxis a csomagtartót kémleli

A brókerperben Szekért közokirat-hamisítással vádolják. A taxis a vád szerint egy autó adásvételéről készült szerződést vevőként írt alá, miközben tisztában volt a tényleges vevő személyével, aki egyébként Kulcsár Attila volt. Taxis Gyuszi ezután a Központi Okmányirodában benyújtotta az adásvételi szerződést, és a gépjármű-nyilvántartásba így az ő adatai kerültek.

Taxis Gyusziról korábban ismertté vált az is, hogy Kulcsár bizalmi embereként ő vitt és hozott nagy mennyiségű kézpénzt, köztük Forró Tamás média-vállalkozónak, Rejtő E. Tibornak, a K&H bank volt elnök-vezérigazgatójának és Schönthal Henriknek. A taxis a "fuvarokért" 300-400 ezer forintot kapott az exbrókertől.