2024. június 21. 15:00
Szlovákia
Ukrajna
Düsseldorf Arena II. forduló
2024. június 21. 18:00
Lengyelország
Ausztria
Olympiastadion II. forduló
2024. június 21. 21:00
Hollandia
Franciaország

Tetemet tárolni tilos

2000.06.01. 16:49
A csendes-óceáni Réunion-szigeten egy testvérpár megpróbálta elérni a helyi hatóságoknál, hogy halott édesanyjuk tetemét otthon fagyasztva tárolhassák.
Reunion-sziget
A Franciaországhoz tartozó, Madagaszkár közelében található szigeten élő ötven éves Joelle Leroy és ötvenkét éves testvére, Michel terve az volt, hogy a holttestet egy üvegfedelű fagyasztóba helyezik el otthonukban - mivel, mint elmondták, nem képesek megválni szeretett hozzátartozójuktól.

A főváros, Saint-Denis bírósága azonban elutasította a kérést, így a testvérek a bordeauxi fellebbviteli bírósághoz fordultak. Itt sem jártak azonban nagyobb szerencsével, mivel a bíróság kimondta, hogy ,,a fagyasztás útján történő megőrzés a törvény szerint nem tekinthető egy holttest megfelelő kezelésének".

Lise Leroy testét egyébként 1999. július 13-i halála óta a sziget fővárosának egyik hullaházban tárolták mínusz 15 fokos hőmérsékleten. A Leroy-testvérek az ítélet után bejelentették, hogy nem hagyják annyiban, és a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulnak.