Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megakadályozták a lincselést Tiszanánán

2007.02.01. 11:03
Az olaszliszkai esethez hasonló lincshangulat alakult ki Tiszanánán, miután elgázoltak egy kerékpáros roma férfit a Heves Megyei Hírlap szerint. A rendőrség szerint azonban nem volt lincshangulat, s amúgy is időben kiérkeztek a környéken közúti ellenőrzéseket végző kollégáik. Egy ember ellen viszont mégiscsak indul büntetőeljárás, a tömegből valakit ugyanis hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítanak.

Az olaszliszkai esethez hasonló lincshangulat alakult ki a Heves megyei Tiszanána főutcáján, azután, hogy egy kisteherautó halálra gázolt egy kerékpáros roma férfit, adta hírül csütörtöki számában a Heves Megyei Hírlap című napilap. Az újság szerint az áldozat rokonai lapátokkal rohantak a járműnek, amelybe bezárkóztak az utasok, illetve kő- és betondarabokkal horpasztották be a kisteherautó karosszériáját, írja az MTI a helyi lapra hivatkozva.

A rendőrök mentetteék meg a gázoló autóban ülőket

A gázoló autóban tartózkodókat végül a helyszínre érkező rendőrök mentették meg, közli a napilap. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese ugyanakkor arról tájékoztatta az MTI-t, hogy "nem történt tettlegesség, csupán az ilyen és ehhez hasonló baleseteknél megszokott csoport gyűlt össze a baleset helyszínén".

A rendőrök pár perccel a baleset után a helyszínre érkeztek, és a szabályok szerint kezelték a helyzetet, mondta Oravecz Éva. Orvecztől az Index ugyanakkor megtudta, hogy egy személy ellen büntetőeljárás indult, hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt. Oravecz ennek az esetnek a részleteiről nem akart tájékoztatást adni, de az Index információi szerint nem a kisteherautóban ülők elleni támadás miatt indult az eljárás, nyilvánvalóan a kiérkező rendőröknek állhatott ellen valaki az összegyűlt tömegből.

Szakértők bevonásával vizsgálják a balesetet

Soltész Bálint rendőr főhadnagy, megyei sajtóreferens az Indexnek elmondta, szerdán délután 15 óra negyven perckor Tiszanána területén egy kisteherautó elütött egy hirtelen elé kerülő biciklistát. A biciklista 66 éves volt, és az ütközés miatt életét vesztette. A rendőrség jelenleg szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

Az Index a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudta, hogy a baleset után öt perccel már a helyszínen voltak a rendőrök, és sikeresen avatkoztak közbe, amikor a tömeg összegyűlt a baleset helyszínénél. Azért értek oda gyorsan, mert a környéken éppen közúti ellenőrzést tartottak. Ezután a Heves városi rendőrkapitányság emberei is kiérkeztek, így erősítést kaptak az először Tiszanánára eljutott egységek.