Jácint
16 °C
31 °C

Megakadályozták a lincselést Tiszanánán

2007.02.01. 11:03
Az olaszliszkai esethez hasonló lincshangulat alakult ki Tiszanánán, miután elgázoltak egy kerékpáros roma férfit a Heves Megyei Hírlap szerint. A rendőrség szerint azonban nem volt lincshangulat, s amúgy is időben kiérkeztek a környéken közúti ellenőrzéseket végző kollégáik. Egy ember ellen viszont mégiscsak indul büntetőeljárás, a tömegből valakit ugyanis hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítanak.

Az olaszliszkai esethez hasonló lincshangulat alakult ki a Heves megyei Tiszanána főutcáján, azután, hogy egy kisteherautó halálra gázolt egy kerékpáros roma férfit, adta hírül csütörtöki számában a Heves Megyei Hírlap című napilap. Az újság szerint az áldozat rokonai lapátokkal rohantak a járműnek, amelybe bezárkóztak az utasok, illetve kő- és betondarabokkal horpasztották be a kisteherautó karosszériáját, írja az MTI a helyi lapra hivatkozva.

A rendőrök mentetteék meg a gázoló autóban ülőket

A gázoló autóban tartózkodókat végül a helyszínre érkező rendőrök mentették meg, közli a napilap. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese ugyanakkor arról tájékoztatta az MTI-t, hogy "nem történt tettlegesség, csupán az ilyen és ehhez hasonló baleseteknél megszokott csoport gyűlt össze a baleset helyszínén".

A rendőrök pár perccel a baleset után a helyszínre érkeztek, és a szabályok szerint kezelték a helyzetet, mondta Oravecz Éva. Orvecztől az Index ugyanakkor megtudta, hogy egy személy ellen büntetőeljárás indult, hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt. Oravecz ennek az esetnek a részleteiről nem akart tájékoztatást adni, de az Index információi szerint nem a kisteherautóban ülők elleni támadás miatt indult az eljárás, nyilvánvalóan a kiérkező rendőröknek állhatott ellen valaki az összegyűlt tömegből.

Szakértők bevonásával vizsgálják a balesetet

Soltész Bálint rendőr főhadnagy, megyei sajtóreferens az Indexnek elmondta, szerdán délután 15 óra negyven perckor Tiszanána területén egy kisteherautó elütött egy hirtelen elé kerülő biciklistát. A biciklista 66 éves volt, és az ütközés miatt életét vesztette. A rendőrség jelenleg szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

Az Index a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudta, hogy a baleset után öt perccel már a helyszínen voltak a rendőrök, és sikeresen avatkoztak közbe, amikor a tömeg összegyűlt a baleset helyszínénél. Azért értek oda gyorsan, mert a környéken éppen közúti ellenőrzést tartottak. Ezután a Heves városi rendőrkapitányság emberei is kiérkeztek, így erősítést kaptak az először Tiszanánára eljutott egységek.