Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Kényszermunkára ítélték a mozgássérült gyilkosait

2004.12.07. 16:01
Súlyos büntetést szabot ki egy mozgássérült nőt állítlag szánalomból megölő két kamaszlányra egy orosz bíróság. A több évi kényszermunkára ítélt lányokat az áldozat kérte meg a gyilkosságra. Az ügyészség emberöléssel és rablással vádolta a két kamaszt.

Kényszermunkára ítélt két orosz kamaszlányt egy orosz bíróság, jelentette a BBC. A tizenhét éves Krisztyina Patrina és a tizennégy éves Marta Skermanova egy autóbalesetben lebénult asszonyt fojtott meg.

Mintha egy öreg nénit kísért volna át az úton

A lányok, állításuk szerint szánalomból gyilkoltak. Vallomásuk szerint a szomszédjukban lakó harminckét éves nő ékszereket kínált fel azért, hogy megöljék, írja a BBC.

"Nem bántam meg semmit. Úgy érzem jól cselekedtem, mintha egy öreg nénit segítettem volna át az úttesten", jelentette ki a bíróság előtt a fiatalabbik lány. A kamaszok eredetileg levegőt fecskendeztek az asszony ereibe, a légbuborék azonban nem végzett vele. Ekkor döntöttek úgy, hogy megfojtsák.

Öt év kényszermunka

A lányokat azután fogták el, hogy zálogba akarták adni az ékszereket. Oroszországban ezt tizennyolc éven aluliaknak tiltja a törvény.

Az áldozat férje és az ügyészség gyilkossággal és rablással vádolta a két kamaszt. Bár a bíróság előtt többen tanúsították, hogy az asszony már több ismerősétől is kérte, hogy vessen véget életének, a lányokat előre eltervezett gyilkosság miatt öt, illetve négy és fél év kényszermunkára ítélték, jelentette a BBC.

Az orosz törvények nem ismerik az eutanázia fogalmát.