Béla
12 °C
27 °C

Tollerék is hibáztak

2006.11.22. 13:51
A Toller László nyári balesetét okozó sofőr az ügyészség szerint megsértette az előzésre vonatkozó szabályt, gyorsabban hajtott a megengedettnél, valamint figyelmen kívül hagyta a KRESZ záróvonalra vonatkozó rendeletét is.

Elkészült a Tolna Megyei Főügyészség vádirata Toller László balesetével kapcsolatban, közölte szerdán Ökrös Magdolna, a főügyészség szóvivője. A megyei főügyészség Halálos közlekedési baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emel vádat az ellen a gépkocsivezető ellen, aki június 19-én a 61. számú főúton karambolozott Toller László országgyűlési képviselő, pécsi polgármester kocsijával.

A balesetet, amely miatt a polgármester gépkocsivezetője három héttel később életét vesztette, Toller László "életveszélyes sérülései pedig maradandó fogyatékosságot, a legoptimálisabb esetben is súlyos egészségromlás visszamaradását eredményezték", döntően a balesetet okozó autó vezetőjének szabályszegései okozták.


A baleset helyszíne, és az összetört VW

A Mercedes sofőrje megsértette az előzésre vonatkozó szabályt, gyorsabban hajtott a megengedettnél, valamint figyelmen kívül hagyta a KRESZ-nek a záróvonalra vonatkozó rendeletét is. A Mercedes vezetője úgy kezdett egy teherautó és egy pótkocsis teherautó előzésébe, hogy a manővert nem tudta a záróvonal előtt befejezni. Hogy a szemből érkező személykocsival a polgármester gépkocsivezetője az ütközést elkerülje, a jobb oldali útpadkára húzódott, majd elvesztette uralmát a jármű felett, és a bal oldali árokpartnak csapódott.

Kiderült, hogy a politikus szolgálati gépkocsija is gyorsan ment, és az is tény, hogy a benne utazók nem csatolták be a biztonsági övüket. Toller Lászlót a napokban szállítják a pécsi idegklinikáról egy fővárosi rehabilitációs intézetbe.