Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Szexbojkott az ivóvízhiány miatt

2001.08.17. 15:36
A törökországi Sirt faluban uralkodó vízellátási gondok miatt tiltakozó asszonyok megtagadták a szexet férjeiktől. A probléma a kormány segítségével megoldódni látszik: a hatóságok csöveket biztosítanak a falunak, a férfiaknak csupán ki kell cserélniük az elavult rendszert.
Különös módját választották a török Sirt falu asszonyai az ivóvízproblémák megoldására: szexsztrájkot hirdettek meg mindaddig, míg férjeik nem találnak megoldást a gondokra. A faluba már régebben bevezették a vizet és kiépítették a csőrendszert, ám az idő elmúlt felette, és a csövek hónapokkal ezelőtt használhatatlanná váltak, a víz pedig ihatatlan lett.

A falubeli asszonyok több kilométert gyalogoltak naponta: az egyetlen használható kútról hordták a vizet. Egy hónappal ezelőtt azonban megelégelték a sok gyaloglást és cipekedést, és kijelentették férjeiknek: mindaddig nem tesznek eleget házastársi kötelességeiknek az ágyban, míg a "teremtés koronái" nem hozzák rendbe a létező csőrendszert.

A megoldás végül is a török kormány részéről érkezett, ingyen csövek formájában. A férfiak rászánták magukat, hogy közösségi munkával kicserélik az elavult csöveket. A bojkottot vállaló asszonyok képviselője szerint a munkával egy hónap alatt végeznek. Az asszonyok nagyon elszántak: kijelentették, szokatlan tiltakozási akciójukat mindaddig folytatják, míg a csapból nem folyik víz.