Benedek
-5 °C
5 °C

Nyugdíjasokat vert át az uniós csaló

2004.04.28. 14:42
Több Pest megyei nyugdíjassal is elhitette egy csaló, hogy a csatlakozás örömére a kormány tízezer forint rendkívüli nyugdíjat folyósít. A hamis igazolvánnyal felszerelkezett szálhámos hamis húszezressel fizetett, a visszajárót igazi pénzben kapta.
Az uniós csatlakozást használta ki egy csaló a Pest megyei Kemencén. A csaló hamis húszezreseket és fényképes igazolványt készített magának, mely szerint ő a nyugdíjfolyosító intézet munkatársa.

Három faluban folyósított

A hamis igazolvánnyal felszerelkezve több Pest megyei nyugdíjast is felkereset, mondván a magyar állam az uniós csatlakozás alkalmából minden nyugdíjasnak tízezer forintot ad. Ám mivel nála csak húszezres volt, visszakért a pénzből. A megtévesztett öregek rendre megadták a visszajárót.

Rövid időn belül azonban két sértett családja is felismerte a hamis pénzt, így a csalót még a faluban megfogták, és átadták a váci rendőröknek. Mint kiderült, az elkövető, aki kihallgatásakor részletes beismerő vallomást tett, hétfőn Tarnaszentmiklós és Hevesvezekeny területén is folyósította a hamis húszezreseket.

Keresik a károsultakat

A férfit a rendőrök őrizetbe vették, és lefoglalták a számítógépét, illetve a nála talált hamis bankjegyeket is. Vele szemben pénzhamisítás és több rendbeli csalás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Váci Rendőrkapitányságon, ahol várják az esetleges további sértettek jelentkezését is.