Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Túszejtés az iskolában, a családsegítőben

2007.05.04. 17:25
Az elmúlt 15 évben öt alkalommal történt túszejtés Magyarországon.

Legutóbb 2006. február 2-án történt túszejtés Magyarországon. Akkor egy 19 éves fiatalember tíz embert tartott sakkban egy gázpisztollyal a zuglói családsegítőben. A dráma akkor habkönnyen oldódott meg, a túszejtő két kóláért eleresztette a túszok felét, ezután a rendőrök pillanatok alatt lefegyverezték.

2003. augusztus 1-én. Győrben, a sétáló utcában egy férfi túszul ejtett egy fiatal nőt, akire kést és pisztolyt fogott. A rendőrség a túszt kiszabadította, de az akció közben a megyei főkapitány-helyettes mellkasi sérülést szenvedett.

2002. június 27 -én a debreceni Tócós-kerti lakótelep egyik lakásában többszörösen körözött bűnözőt akartak őrizetbe venni a rendőrök. A férfi a családtagok közül három nőt túszul ejtett és elbarikádozta magát, és egyikük megölésével fenyegetőzött. A túszokat kommandósok szabadították ki.

1995. január 1-én Miskolcon egy férfi fejenként 80 ezer forintot követelt három salgótarjáni lány szüleitől, hogy fogva tartott gyermekeiket szabadon engedje. Rendőri közbelépés után a lányokat szabadon engedték.

1993. december 10-én Baján, a III. Béla Gimnáziumban egy harmadik osztályos tanuló gépfegyverrel túszul ejtette öt osztálytársát és elbarikádozta magát az iskolában. A túszejtőt, aki azt követelte, hogy nyilatkozatot tehessen a televízióban, a rendőrség különleges szolgálata végül fegyverhasználat nélkül lefegyverezte.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?