Emőke
-4 °C
9 °C

Megrohamozták a túsz-buszt

2003.04.11. 14:41
A berlini rendőrség péntek koradélután megrohamozta az autóbuszt, amelyet korábban fegyveres bankrablók raboltak el. Az akció sikerrel járt, a két túsz kiszabadult.
A berlini rendőrség péntek délután megrohamozta azt az emeletes autóbuszt, amelyet pár órával korábban kerített hatalmába egy fegyveres bankrabló, túszul ejtve számos utast. Az egyik német televízió élőben közvetítette, amint a rendőrök füstgránátot hajítanak a buszra, majd a busz ablakán keresztül megsebesítik az egyik fegyverest. A túszok sértetlenül kiszabadították fogságukból.

A rendőrség által lezárt környékre előzőleg több mentőkocsi érkezett. Délután 2 óra tájban a helyszín közelében várakozó újságírók lövést hallottak eldördülni. Az autóbuszon a túszejtőn kívül két személy tartózkodott. Egyikük egy rendőrnő, a másik a berlini SFB rádióállomás munkatársa. A többi, mintegy húsz utas korábban elhagyhatta a buszt.

A túszejtők korábban a Commerzbank steglitz-i fiókját rabolták ki - ötvenezer eurót zsákmányolva -, majd egy emeletes helyi járatú autóbuszon igyekeztek elmenekülni. A rendőrség nem vesztette szem elől a buszt az egy órás száguldás alatt, végül a schönebergi gyorsvasút állomás közelében megállították a járművet.