Gerzson
-3 °C
2 °C

Vakvezetés a Panoráma úton

2003.11.18. 19:37
Magyarországon egyedülálló produkcióra készül egy illuzionista november végén: bekötött szemmel fogja vezetni gépkocsiját egy veszélyes, kanyargós úton, méghozzá Garamvölgyi Lászlóval az anyósülésen.
"Kétszeresen bekötött szemmel, és egy fekete zsákkal a fejemen fogok vezetni" - nyilatkozta a Christian Panthera művésznevet használó fiatalember. Szavai szerint saját kockázatára vezeti majd a nagyértékű személygépkocsit, amelyet egy cég bocsát a rendelkezésére.

A produkciót a visegrádi Panoráma út legveszélyesebb, emelkedőkkel, hajtűkanyarokkal meredek hegyoldalakkal tarkított, 5 kilométer hosszú szakaszán hajtja végre - emelte ki az illuzionista.

"Kísérőm Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője lesz, aki egyúttal a mutatvány hitelességét is felügyeli" - fűzte hozzá Christian Panthera.

Garamvölgyi László elmondta: szívesen vállalta a kísérő szerepét, azzal a kitétellel, hogy a művész minden szükséges engedélyt beszerez.

Az illuzionista az Indexnek elmondta, Garamvölgyi nyugodt szívvel elfogadhatja a felkérést, már minden engedély a birtokában van. Christian Panthera hozzátette, száztíz napja készül már az életveszélyes mutatványra, amelyet nagy nyilvánosság előtt szeretne bemutatni a hazai közönségnek.