Feljelentik a vénygyűjtőket

2003.02.18. 07:02
Nyolc-tíz feljelentést tesz a közeljövőben az Országos Egészségbiztosítási Pénztár középnz jogosulatlan felhasználása miatt. Az ügy hátterében - írja a Magyar Nemzet - a közgyógyigazolvánnyal való visszaélés áll. Az ilyen papírral rendelkezők ingyen juthatnak hozzá gyógyszerükhöz.
Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) feljelentést tesz azokban az esetekben, amikor a személyes szükségletet jócskán meghaladó mennyiségű gyógyszert váltanak ki ingyenesen - értesült a Magyar Nemzet.

Nyolc-tíz feljelentés

Egyes taj-számokkal fél év alatt több száz receptet váltottak ki a gyógyszertárakban - derült ki az OEP ellenőrzése során. Kitudódott egy eset, amikor egy közgyógyigazolvánnyal rendelkező beteg százötven orvossal íratta fel ugyanazt a gyógyszert. Egyelőre nyolc-tíz feljelentésre lehet számítani. A vád: közpénz jogosulatlan felhasználása.

A csalásról bizonyos esetekben az orvos is tudott. Ilyenkor a taj-számrubrikát üresen hagyták, ebbe aztán fiktív azonosító került. A háziorvosok ugyanakkor nem tudják ellenőrizni, hogy a beteg ugyanazzal a problémával hány doktorhoz megy rajta kívül, és hány receptet gyűjt össze.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Vennék
  • Biztosítás