Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Agyonütötte az áram a vezetéktolvajt

2005.09.26. 12:46
Egy használaton kívüli vágány mellől próbált meg levágni egy nagyfeszültségű villanyvezetéket három tatabányai férfi. Egyikük nem várta meg, hogy kiderüljön van-e még áram a vezetékben, hanem felkapaszkodott a villanyoszlopra, ahol azonnal agyonütötte az áram.

Halálra égett egy vezetéktolvaj, miután vasárnap fél háromkor felmászott egy nagyfeszültségű vezeték oszlopára Tatabányán, adta hírül a HavariaPress. A megyeszékhely külterületén három ember egy használaton kívüli vasúti vágány mellől próbált meg levágni egy nagyfeszültségű villanyvezetéket.

A társaság tagjai egy kutyalánc segítségével próbálták meg ellenőrizni, van-e a vezetékben áram. Egyikük, egy 27 éves férfi azonban ennek eredményét nem várta meg, hanem felkapaszkodott a villanyoszlopra, ahol azonnal agyonütötte az áram.

A szerencsétlen férfi az áramütéstől a földre zuhant, holtteste még a tűzoltók kiérkezésekor is lángolt, mondta a megyei katasztrófavédelem ügyeletese az MTI-nek.

A helyszínre érkező mentők, tűzoltók és rendőrök mindaddig nem tudták megkezdeni a mentést, amíg a MÁV szakemberei nem áramtalanították a vezetéket. Az ügyben az eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság folytatja.