Edina
-12 °C
-3 °C

A viharos szél miatt akadozik az áramellátás Borsodban

2004.11.15. 11:45
Országszerte károkat okozott a viharos erejű szél vasárnap, aminek következtében Észak-Magyarország több térségében még hétfőn is gondok vannak az áramszolgáltatással. A Bükkszentkeresztet Bükkszentlászlóval összekötő út fakidőlések miatt járhatatlan, a sok kidőlt fa eltávolítása több napig is eltarthat.
Továbbra is szünetel az áramszolgáltatás több Borsod-Abaúj-Zemplén megyei fogyasztónál elsősorban Miskolc térségében a második napja tomboló szél miatt.

Hétfő délelőttre valamelyest mérséklődött a szél erőssége Észak-Magyarországon, de a megfeszített munka ellenére főleg Miskolc térségében továbbra is igen sok az üzemzavar. B-A-Z megyén kívül Egerben, illetve környékén is dolgoznak még a hibák elhárításán a Heves megyei szakemberek.

Viharos szél

Vasárnap reggeltől több mint félezer üzemzavar keletkezett a régióban, közép- és kisfeszültségű vezetékekben egyaránt. A viharos szél fák tucatjait döntötte a vezetékekre, elszakítva azokat. Az üzemzavarok több mint 23 ezer fogyasztót érintettek, Lillafüred és Hollóstető között jelenleg sincs áram, az Émásznál folyamatosan kapják a hibabejelentéseket.

Az Émász Rt. csaknem valamennyi szakembere az üzemzavarok elhárításán dolgozik, sőt külső cégek munkáját is igénybe veszik. "Ennek ellenére jó néhány olyan fogyasztó van, ahová még nem értünk el, kérjük a türelmüket" - közölte Mészáros Sándor, a cég kommunikációs igazgató-helyettese hétfőn az MTI-vel.

Járhatatlan út

Járhatatlan a Bükkszentkeresztet Bükkszentlászlóval összekötő út fakidőlések miatt, ugyanakkor mind a két település más irányból megközelíthető - tájékoztatta az MTI-t a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Állami Közútkezelő Kht. ügyeletese hétfőn.

A viharos szél öles fák tucatjait csavarta ki, döntötte a két bükki települést összekötő útra mintegy 7-8 kilométer hosszúságban. A közútkezelő társaság dolgozói erdészeti szakemberekkel dolgoznak az út felszabadításán, de várhatóan azzal hétfőn még nem végeznek.