Aliz
6 °C
14 °C

SMS okozhatta a kaliforniai vonatbalesetet

2008.09.16. 08:10
Az amerikai hatóságok vizsgálják azt a sajtóértesülést, miszerint a mozdonyvezető SMS-ezett, és ez okozhatta a pénteki vasúti szerencsétlenségét az Egyesült Államokban. A balesetben két vonat frontálisan ütközött, 25 ember vesztette életét.

A mozdonyvezető mobiltelefonján éppen SMS-t írt, amikor áthaladt a tilos jelzésen, amerikai sajtóértesülések szerint a múlt pénteki vasúti szerencsétlenség Kaliforniában azért történhetett. Az Egyesült Államok Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatala (NTSB) hétfőn közölte, megvizsgálja ennek lehetőségét is, de előre figyelmeztetett, hogy a teljes vizsgálat akár egy évig is eltarthat.

A tragédiában összesen 25-en haltak meg - köztük a mozdonyvezető - és 134 embert kellett különböző sérülések miatt kórházba szállítani, miután Los Angeles közelében a személyvonat frontálisan összeütközött a szabályosan közlekedő tehervonattal. Mindkét szerelvény körülbelül 60 kilométer per órás sebességgel haladt a karambol pillanatában.

A járatot üzemeltető Metrolink szóvivője már szombaton elismerte, hogy a 46 éves mozdonyvezető hibája okozta a katasztrófát. A vállalat elnöke azonban nem sokkal később azt mondta, a szóvivő elhamarkodott kijelentést tett, ezért le is mondott posztjáról. A szakemberek szerint, miután a vizsgálat befejeződik, a Metrolink ellen perek sorozatát kezdeményezhetik az áldozatok hozzátartozói.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?