Mátyás
-6 °C
1 °C

Hajnalban kisiklott egy mozdony Budapesten

2005.11.14. 17:37
A MÁV szóvivője nem akart részletesen nyilatkozni a baleset körülményeiről, de szerinte nem volt komoly eset, és sérülés sem történt.

Hétfő hajnalban egy tartálykocsit vontató mozdony túlszaladt a XX. kerületi Határ úti vak vágányon, értesült az Index egy helyszínen lévő szemtanútól, aki fotókat is készített a kisiklott mozdonyról. Az, hogy nem történt nagyobb baleset vagy személyi sérülés, csak a szerencsének köszönhető.

A mozdony túlszaladt a sínen és csak centiméterekre állt meg a közeli villamosmegállótól, ahol reggelente sokan szoktak várakozni. A szóbeszéd szerint elaludt a vezető, és ez okozta a túlfutást.

A mentésben számos MÁV-dolgozó vett részt, és két másik mozdonyt is a helyszínre rendeltek, hogy visszahúzzák a mozdonyt. Még órákkal később sem sikerült a helyére emelni, bár a töltésből már kiszabadított mozdonyt visszavontatták a sínekre, áll a szemtanú elmondásában.

Valóban volt egy kisebb probléma tolatás közben, de nem volt komoly, mondta az Indexnek Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője. Ilyen előfordul, szerencsére nem személyvonat volt, csak egy tehervonat.

A mozdony vezetője nem sérült meg, és senki sem volt veszélyben. A MÁV megoldotta a mentést, mondta Kavalecz. A baleset okáról, a mentés körülményeiről, és az esetleges károkról a szóvivő nem akart részleteket elárulni.