Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Magára gyújtotta a hotelszobát egy nő Zalakaroson

2005.10.05. 13:13
Valószínűleg öngyilkos lett az a nő, aki szerdán reggel magára gyújtotta egy zalakarosi szálloda szobáját. A tűzoltók megfékezték a lángokat, de a kár így is többmilliós.

Magára gyújtotta szállodai szobáját szerdán reggel Zalakaroson a Freya Hotel egyik vendége, aki meg is halt a teljesen kiégett szobában, közölte a tűzoltóság az MTI-vel. Az MTI úgy tudja, a tűz áldozata feltehetően egy magyar hölgy volt.

Egri Gyula nagykanizsai tűzoltóparancsnok elmondta, hogy a nő egy erősen gyúlékony anyag segítségével lobbantotta lángra a berendezést, nyilvánvaló öngyilkossági szándékkal. "Ezt igazolja, hogy kedden este a recepción búcsúlevelet hagyott, benne a várható kár megtérítését célzó tízegynéhány ezer forinttal.

"A teljesen kiégett szobában leltek rá tűzoltóink a hölgy holttestére; a gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem terjedt tovább, de becslésünk alapján milliós nagyságú a kár" - közölte a parancsnok. A tűz miatt csak néhány vendéget kellett egy-két órára "kiköltöztetni".

Varga Lajosné szállodaigazgató arról számolt be, hogy vendégeik jó része észre sem vette a tűzesetet. A hotel "zavartalanul működik tovább" - közölte.