Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Három év után fogták el a csalással gyanúsított zöldségest

2004.04.19. 15:35
Három évi keresés után fogott el egy csalással gyanúsított zöldségest a rendőrség. A Szeged környéki férfi előbb hamis számlákkal igazolt egy pénzintézeti szerződést, majd eltűnt.
Előzetes letartóztatásba helyezett egy három évi körözés után elfogott zöldségest a szegedi bíróság. A vállalkozót kétszázhatvanmilliós csalással és számlahamisítással is vádolják.

A Szeged környéki tanyavilágban élő férfi még 2001-ben kötött faktorálási szerződést a Magyar Faktor Rt.-vel, a szerződést harminc hamis számlával támasztotta alá. Nem sokkal később egy családtagja bejelentése szerint eltűnt.

Töltények a személyi mellett

A rendőrség először eltűnés miatt kereste a férfit, 2002 elején meg is találták nagy értékű autóját a mohácsi Duna-parton. A kocsiban a keresett férfi személyi igazolványa mellett száz darab kilencmilliméteres pisztolytöltényt is találtak.

A férfi ellen időközben feljelentést tett a Magyar Faktor Rt., és - eddig - 57 magánszemély is. A rendőrség ezután körözést rendelt el a zöldséges ellen. A vállakozót végül Bács-Kiskun megyében fogta el a rendőrség, két és fél-évi körözés után. A zöldséges ellen különösen nagy vagyoni kárt okozó csalás megalapozott gyanúja miatt folyik az eljárás.