Árpád
-2 °C
4 °C

Pénzbüntetés és megrovás a Zsanettet hazakísérő rendőröknek

2008.03.21. 11:41
Vétséget követett el az az öt rendőr, akit eredetileg nemi erőszakkal gyanúsítottak. A katonai bíróság szerint nem szabadott volna hazakísérniük a lányt, akinek a megbírságolását is elmulasztották.

Bűnösnek találta a bíróság a Zsanett-ügyben érintett rendőröket. Az első fokú, nem jogerős ítélet szerint az öt rendőr kötelességszegést követett el, amikor szolgálati helyüket elhagyva hazakísérték a lányt, aki ellen aztán nem indítottak eljárást.

Zsanett azzal vádolta a rendőröket, hogy megerőszakolták, az ügyben indított eljárást az ügyészség bűncselekmény hiányában szüntette meg.

A pénteki ítélet szóbeli indoklásakor a Zsanett és a rendőrök vallomása közötti ellentmondásokról Varga Béla hadbíró tábornok azt mondta: "bizonyítottság hiányában a vádlottak javára voltunk kénytelenek dönteni. Nyilvánvaló, hogy valaki nem mond igazat, vagy Zsanett, vagy a rendőrök."

A katonai bíróság az elsőrendű vádlottat 150 ezer, a másodrendűt 120 ezer, a harmadrendűt 105 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, a negyed- és ötödrendű vádlottakat pedig megrovásban részesítették. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlottak és védőik pedig felmentésért fellebbeznek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?