Gál
9 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Pénzbüntetés és megrovás a Zsanettet hazakísérő rendőröknek

2008.03.21. 11:41
Vétséget követett el az az öt rendőr, akit eredetileg nemi erőszakkal gyanúsítottak. A katonai bíróság szerint nem szabadott volna hazakísérniük a lányt, akinek a megbírságolását is elmulasztották.

Bűnösnek találta a bíróság a Zsanett-ügyben érintett rendőröket. Az első fokú, nem jogerős ítélet szerint az öt rendőr kötelességszegést követett el, amikor szolgálati helyüket elhagyva hazakísérték a lányt, aki ellen aztán nem indítottak eljárást.

Zsanett azzal vádolta a rendőröket, hogy megerőszakolták, az ügyben indított eljárást az ügyészség bűncselekmény hiányában szüntette meg.

A pénteki ítélet szóbeli indoklásakor a Zsanett és a rendőrök vallomása közötti ellentmondásokról Varga Béla hadbíró tábornok azt mondta: "bizonyítottság hiányában a vádlottak javára voltunk kénytelenek dönteni. Nyilvánvaló, hogy valaki nem mond igazat, vagy Zsanett, vagy a rendőrök."

A katonai bíróság az elsőrendű vádlottat 150 ezer, a másodrendűt 120 ezer, a harmadrendűt 105 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, a negyed- és ötödrendű vádlottakat pedig megrovásban részesítették. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlottak és védőik pedig felmentésért fellebbeznek.