A magyarok fele nem akar budapesti olimpiát

MZS 30 wizzair felmaraton-9132
2016.08.21. 12:16
50 hozzászólás

A megkérdezettek 35 százaléka határozottan nem akarja, 15 százaléka pedig inkább nem támogatja, hogy Budapest rendezze a 2024-es olimpiát - ez derült ki a Publicus közvélemény-kutató cég augusztus 11 és 16 között készült, 1000 fős felméréséből. Támogatni csak a magyarok 45 százaléka támogatja, hogy nyolc év múlva nálunk legyen az olimpia, 5 százalék pedig nem tudott vagy nem akart válaszolni. Vagyis azok közül, akik egyáltalán választ adtak a kérdésre

többen nem akarják a Budapesti olimpiát, mint akik örülnének neki. 
 

A válaszadók többsége azt gondolja, hogy alapvetően jót tenne az ország ismertségének és megítélésének az olimpia, viszont túl drága lenne és csak a Fideszhez közeli vállalkozók zsebét tömnék a fejlesztések, miközben az erre szánt pénzt inkább az egészségügyre, az oktatási rendszerre vagy a szegénység felszámolására kellene költeni. 

 

Akik viszont támogatják az olimpiát, azoknak a többségét, 53 százalékát az sem bizonytalanítja el, ha az olimpia miatt a következő majdnem tíz évben csak Budapesten és környékén lennének fejlesztések az országban. Ha viszont feltesszük, hogy az olimpiai fejlesztések minden állampolgárnak legalább 125 ezer forintjába kerülnének, akkor már csak a támogatók 46 százaléka állna ki a projekt mellett, 46 százaléka pedig inkább kihátrálna a dologból. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?