Kiélezett csatában lett meg a félmilliomodik lájkunk Facebookon

November 26-án este nyolc után néhány perccel az Index Facebook-oldala átlépte a félmillió lájkos határt. Ennek alkalmából készítettünk egy infografikát az oldal több mint 5 és fél éve alatt összegyűlt statisztikákból.

A félmilliós küszöb átlépése az idegek kiélezett harcát hozta. A félmilliós határhoz közeledve elkezdtek kicsit felborulni a statisztikáink, ahogy közeledtünk a számhoz, úgy csökkent az átlagoshoz képest az oldalt kedvelők számának növekedése. Vagyis nőtt folyamatosan, de egyre lassabban.

Ez leginkább amiatt volt így, mert valószínűleg jónéhány tucat ember készült arra, hogy ő legyen a szerencsés, ezért komoly taktikázás előzte meg a félmillió lájk elérését. A statisztikáink alapján a komoly taktikázás nagyjából 499 850 lájknál kezdődött, ekkor borult fel mind az oldalt lájkolók, mind az oldalt kilájkolók grafikonja.

A spontán kialakult játékot végül egy budapesti fiatalember nyerte meg. Ha november 26-án este nyolc után néhány perccel lájkolta az Index Facebookját, akkor figyelje az üzeneteit, mert könnyen lehet, hogy pont önnel vettük fel a kapcsolatot!