Az Újpest és a Fradi kapja a legkevesebb lapot

2020.02.18. 20:56 Módosítva: 2020.02.18. 23:45

A bírók büntetései alapján 21 forduló után az Újpest játssza a legtisztább focit a magyar NB I.-ben. Ez azért is kiugró teljesítmény, mert általában a bajnokságok élcsapatai szokták kevés lappal lehozni a meccseiket. A második például a toronymagasan listavezető Fradi. 

Ilyenkor nem feltétlenül a focisták durvábbak vagy a taktika eleme, hogy odarúgjanak, ha gond van. Érdemes figyelembe venni, hogy a több időt védekezni kényszerülő csapatoknál nagyobb az esélye, hogy valamelyik védekező mozdulat már csúnyábbra sikerül. 

A helyezésükhöz képest lefelé a Felcsút és a Fehérvár lógnak ki. A Felcsút a bajnokságban a negyedik, de a fair play rangsorban csak a tizedik. A Fehérvár a második a bajnokságban, de öt hellyel lejjebb van a fair play listán. A fehérvári csapatnál egyébként tavaly is nagy volt a kontraszt, a Felcsútnál csak idén. 

A listán utolsó paksiak pont nemrég kaptak két, vitathatónak tűnő pirosat is egy meccsen, de azok nélkül is az utolsó helyen lennének. 

 

Összehasonlítva mondjuk a német Bundesligával, ott nincsenek ilyen kiugró különbségek, egyet leszámítva: ott a listavezető Bayern München focistái nem spórolnak a rugdalózással, a pofázással, az időhúzással vagy ezek tetszőleges keverékével. 

  • Hírek
  • Lakáshitel