Csaknem 24 millió forintra büntette a Ferencvárost az UEFA

fradi
2024.10.17. 13:28
A szerencsejátékban 18 éven felüli, sérülékenynek nem minősülő személyek vehetnek részt. A túlzásba vitt szerencsejáték függőséget okozhat.

Advertisement
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága majdnem 24 millió forintos büntetést szabott ki a Ferencvárosra az Anderlecht vendégeként játszott szeptemberi Európa-liga-mérkőzésen történtek miatt – adta hírül az MTI.

Az UEFA közleménye szerint a magyar bajnok csapattagjainak (legalább 6 játékos és/vagy stábtag) „helytelen magatartásáért” kilencezer eurós (3,6 millió forint), a zöld-fehér szurkolók által a stadionban okozott károkért 10,5 ezer eurós (4,2 millió forint), a pirotechnikai eszközök használatáért pedig 40 ezer eurós (16 millió forint) pénzbüntetést lesz kénytelen megfizetni.

Az UEFA arra kötelezte a Ferencvárost, hogy 30 napon belül vegye fel a kapcsolatot az Anderlechttel a szurkolók által okozott károk rendezése ügyében.

A magyar bajnoki címvédő szurkolóit egy idegenbeli mérkőzésről kitiltotta az UEFA, de ezt a szankciót két évre felfüggesztették.

A Ferencváros az Európa-liga alapszakaszának első fordulójában 2–1-es vereséget szenvedett az Anderlecht vendégeként, majd Budapesten a Tottenham Hotspur nyert ugyanilyen eredménnyel. A harmadik fordulóban az FTC a francia Nice-t fogadja, a következő idegenbeli El-mérkőzése pedig a Dinamo Kijev ellen lesz.

A Ferencváros Európa-liga-menetrendje

3. forduló (október 24.)

  • 18.45: Ferencváros–Nice (francia)

korábbi eredmények

1. forduló (szeptember 25.)

2. forduló (október 3.)

később

4. forduló (november 7.)

  • 21.00: Dinamo Kijev (ukrán)–Ferencváros – Hamburgban

5. forduló (november 28.)

  • 21.00: Ferencváros–Malmö (svéd)

6. forduló (december 12.)

  • 18.45: PAOK (görög)–Ferencváros

7. forduló (január 23.)

  • 21.00: Frankfurt (német)–Ferencváros

8. forduló (január 30.)

  • 21.00: Ferencváros–AZ (holland)

Ön szerint hogyan végez a Ferencváros az Európa-liga főtábláján?

(Borítókép: Az FTC játékosai a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának 1. fordulójában játszott RSC Anderlecht – Ferencváros TC-mérkőzés végén a brüsszeli Constant Vanden Stock Stadionban 2024. szeptember 25-én. A Ferencváros 2–1-es vereséget szenvedett. Elöl Kristoffer Zachariassen. MTI / Kovács Tamás)