Versektől lesznek hangosak a kisföldalatti állomásai

2021.05.03. 16:15
Neves művészek előadásában hallhatnak kortárs verseket az utasok egy héten keresztül a kisföldalatti állomásain. A kezdeményezés a Milleniumi Földalatti Vasút 125. évfordulója kapcsán valósul meg.

Csuja Imre, Für Anikó és Likó Marcell előadását is hallhatják azok, akik ezen a héten kisföldalattival közlekednek. A művészeket a Milleniumi Földalatti Vasút 125. évfordulója kapcsán kérték fel arra, hogy szavaljanak kortárs verseket, különleges élményben részesítve a szerelvényre várakozó utasokat. 

A BKV és az Aranyhíd Polgári Egyesület együttműködésében megvalósuló, Vers a peronon című kezdeményezés keretében május 3. és 9. között hallhatók majd a felkért művészek előadásai. Az irodalmi alkotásokat egy nap több alkalommal is bejátsszák majd a világörökség részét képező MillFAV állomásain.

A BKV mindig elkötelezett volt a történeti és szellemi értékeink megóvása és terjesztése mellett, ezért lehetőségeink szerint igyekeztünk a lehető legtöbb kulturális és művészeti kezdeményezés mellé állni. Az elmúlt időszakban nem volt módunk jubileumi eseményeinket a megszokott módon, személyesen ünnepelni, ezért is csatlakoztunk nagy örömmel az Aranyhíd Polgári Egyesület már több helyszínen is sikeres programjához, a Vers a peronon elnevezésű akcióhoz, amelynek célja, hogy a magyar kultúra részét képező versek minél több emberhez jussanak el.

− olvasható a BKV Zrt. honlapján.

A peronon az alábbi művekkel lehet majd találkozni:

  • Kemény István: Kis majom – Mihály Péter színész, rendező előadásában
  • Áfra János: Otthonról el – Für Anikó színművész előadásában
  • Szálinger Balázs: A fák – Csuja Imre színművész előadásában
  • Géczi János: Ma megbeszéltük – Likó Marcell zenész előadásában
  • Dukay Nagy Ádám: Életesély – Nagy Péter színművész előadásában
  • Terék Anna: Pofon – Tóth Ildikó színművész előadásában
  • Szőcs Géza: Vers a végtelen programokról – Gáspár Sándor színművész előadásában