Barabás Éva a konkurens csatorna műsorát népszerűsítette a Fókuszban

2021.05.30. 13:20
Szokatlan dolognak lehettek tanúi tegnap este az RTL Klub nézői. A Fókusz műsorvezetői a konkurens TV2 produkciójára hívták fel a figyelmet.

Különkiadással jelentkezett szombat este az RTL Klub Fókusz című műsora, gyermeknap alkalmából az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványának szerveztek adománygyűjtést. Az alapítvány hazánkban több száz gyermeknek nyújt otthont, illetve szakmai segítséget olyanoknak, akik elhanyagolás, bántalmazás, a szülők szenvedélybetegsége, betegsége vagy épp halála miatt kerültek oda.

A műsor alatt AZ ALAPÍTVÁNYT a nézők a 13 600-as adományvonal hívásával támogathatták, ami azóta is él.

A gyűjtést segítve több ismert személy is csatlakozott a Fókuszhoz, köztük Vastag Tamás, illetve Sebestyén Balázs, aki személyesen is járt már az SOS-Gyermekfaluban.

Voltam én is az SOS-Gyermekfaluban, és volt szerencsém megtapasztalni, hogy az ott élő gyerekek milyen hihetetlen szeretetben nevelkednek, és a nevelőszülők milyen áldozatos munkával próbálják az ő nevelésüket segíteni

– mondta a csatorna által közzétett videóban a Rádió 1 műsorvezetője, arra buzdítva a nézőket, ha tudják, támogassák az alapítvány munkáját. Vastag Tamás hozzátette, hogy a koronavírus elleni védekezés számukra is nyilván többletköltséget jelent, beleértve az otthoni oktatást, a különböző fertőtlenítőszereket és a maszkok megvásárlását, utalva rá, milyen nagy szükségük van a segítségre.

A Media 1 hívta fel a figyelmet arra a váratlan fordulatra, ami a tegnap esti Fókuszban történt. Az adás végén a két műsorvezető, Tokár Tamás és Barabás Éva, miután megköszönték a beérkezett adományokat,

arról tájékoztattak, hogy vasárnap este a konkurens TV2-n is lesz adománygyűjtés a rászoruló gyerekeknek.

Ilyesmire korábban nem igazán volt példa egyik csatorna esetében sem. A Media 1 megtudta, hogy az RTL Klub ezúttal azért tett kivételt, mert úgy ítélték meg, hogy a gyerekek érdekében muszáj felülemelkedniük a rivalizáláson.

Ahogy azt már korábban megírtuk, a TV2 Neked énekelek című műsorában a koronavírus-járvány miatt árván, illetve félárván maradt gyermekek számára lehet tenni felajálásokat, segítve az Áder János köztársasági elnök és felesége által életre keltett Regőczi István Alapítvány munkáját, amelyről Herczegh Anita legutóbb az Index Sunday Brunch című podcastjében beszélt. Az adománygyűjtő gála ma este 18:55-kor kezdődik a TV2-n. Ebben a műsorban tér vissza a képernyőre Várkonyi Andrea, akit Stohl András oldalán láthatnak a nézők. A produkcióban több sztárvendég is részt vesz, Till Attila és a Mintaapák szereplőinek közreműködésével pedig licitálni is lehet különböző felajánlásokra.

A Neked énekelek adományvonala, az 1357 már napok óta hívható.

Kapcsolódó

Herczegh Anita: Az összes Covid-árvát a sajátomnak tekintem

Anyák napján a Sándor-palotába látogattunk, vendégünk Áder János felesége, Herczegh Anita.