Levendula-, citromfű-, de még homoktövisfagyit is kínálnak Fonyódon
Ha valami egészen egyedire vágyik, mindenképp keresse fel Fonyódon a Nosztalgia Fagyizót, ahol olyan ízeket kóstolhat, mint a levendula, homoktövis, kapor, citromfű vagy épp bodza, mindezt hűsítő gombócok formájában. A több évtizedes múlttal rendelkező üzlet családi vállalkozásként működik, báját pedig épp az adja, hogy saját recepteket fejlesztve készítik a desszerteket.
Ilyen fagylaltozó, mint mi vagyunk, nincsen. Mindenhol követik az olasz trendet, mi nem tartozunk bele ebbe. Ha valaki különleges fagylaltot akar, nem olyat, amit bárhol meg tud kapni, akkor hozzánk jön
– magyarázta Lovizer Ferenc.
„Közel 70 évvel ezelőtt kezdődött itt a nagynénémék munkája. Kaposvárról jöttek Fonyódra, azóta készül fagyi itt” – vette át a szót Ferenc felesége, Ica, hozzátéve: a nagybátyja cukrászmester volt, aki a párjával együtt készítette a fagylaltot, illetve mindenféle más édességet is. „Feri mindent megtanult tőle, és mi ugyanazt a receptet készítjük, ugyanabban a formában, illetve még újításokat és újabb ötleteket is kitaláltunk.”
Lovizerék a környékbeli termelőktől vásárolják fel az alapanyagokat a termékeikhez, amelyek közül azok is tudnak választani, akiknek esetleg valamilyen ételallergiájuk van – a kínálatban szerepel tejmentes, cukormentes, sőt ételfestékektől mentes fagylalt is.
A házaspár bizniszébe mostanra az utódjaik is beszálltak. A lányuknak, illetve képzett cukrász unokájuknak köszönhetően helyben készített limonádé- és kávékülönlegességek, pohárkrémek és fagylaltkelyhek is kaphatók náluk, ezeket pedig, ha a vendég úgy kívánja, olyan műanyag tálkákban szolgálják fel, amelyekből gyermekkorukban lapátolták magukba a gombóckat.
A fonyódi Nosztalgia Fagyizó szintén szerepel a Balaton idei legjobbjainak ötvenes listáján.
(Borítókép: Best of Balaton)