Berki Krisztián: Bruce Willist sem ítélik el azért, mert a Die Hardban megöl ötven embert

DSC1978
2021.07.17. 09:38
A valóságshow-hős ügyvédje felmentés reményében nyújtott be pénteken fellebbezést, az ügyész viszont súlyosbítást kér.

Kedden született meg az elsőfokú ítélet Berki Krisztián büntetőfékezésének ügyében. A vád közúti veszélyeztetés és rongálás volt, melyekben a bíróság első fokon bűnösnek is találta a celebet. Ennek értelmében két év szabadságvesztésre ítélték, amelyet négy évre felfüggesztettek, és pénzbírságot is kiszabtak. Az ügyész rögtön az ítélet kihirdetése után jelezte, hogy súlyosbításért szeretne fellebbezni, Berki és ügyvédje háromnapos gondolkodási időt kért.

A tárgyalás végén a híresség jelezte a sajtó munkatársainak, hogy amennyiben megvárják, nyilatkozik. Ez végül nem történt meg, Berki sietve távozott, faképnél hagyva az újságírókat. Csütörtökön a Mokka vendégeként a műsorvezetők kérésére szűkszavúan elmondta, hogy lesz másodfok, de ezenkívül mást nem szeretett volna elárulni, elvégre a babavárás kapcsán érkezett a beszélgetős műsorba.

Berki Krisztián az Indexszel kivételt tett, és a keddi tárgyalás óta először beszélt érdemben a bíróságon történtektől.

Lesz-e fellebbezés?

Tekintettel arra, hogy az ügyészség fellebbezést jelentett be a tárgyaláson, a másodfokú eljárás elkerülhetetlen. A pénteki napon a védőm benyújtotta a fellebbezést a felmentésem iránt.

Hogyan élte meg az ítéletet?

Amíg nem látod, hogy győztél, addig a legnagyobb vesztes vagy

– hangzik Curtis egyik dalában. Ennek fényében egy még nem jogerős ítéletről hiba lenne véleményt formálnom.

Mit gondol a neje, aki mindig kiáll ön mellett?

A feleségem anyaoroszlánként védelmez minket. Mivel ő ott ült mellettem a baleset időpontjában, és ismeri a személyiségemet, azaz ismeri a showmant, akit a tévében és az interneten látnak a nézők, valamint a gondoskodó, felelősségteljes apát és férjet is, akit a külvilág nem feltétlenül lát meg bennem, tudja, hogy szándékosan semmi rosszat nem követnék el embertársaimmal szemben. A feleségem bízik az igazságszolgáltatásban, másodfokon ugyanis három bíró dönt majd az életemről.

Bízik abban, hogy másodfokon felmentenek, és végre megértik az emberek, hogy az ő férje a média fenegyereke, nem az „utca” fenegyereke.

Bruce Willist sem ítélik el azért, mert a Die Hardban megöl ötven embert, és nem akarják összemosni a karakterét a valós személyiségével – mondta az Indexnek Berki Krisztián. Felesége, Berki Renáta az elhangzottakhoz lapunknak hozzátette, hogy szerinte másodfokon minden bizonnyal felmentik a férjét, amint világossá válik, hogy a férjében semmilyen szándékosság nem merült fel.

Berki Krisztián 2018. március 17-én Budapest III. kerületében nagy sebességgel előzött meg egy menetrend szerint haladó buszt, majd hirtelen lefékezett, amikor visszasorolt az autóbusz sávjába. Ennek hatására a két jármű összeütközött, a balesetről videófelvétel is készült.

(Borítókép: Kaszás Tamás / Velvet)