Meghalt Michael K. Williams

2021.09.07. 06:20

54 éves korában meghalt Michael Kenneth Williams. Az ötszörös Emmy-jelölt színész holttestét unokaöccse találta meg New York-i lakásának nappalijában, amikor hétfő délután átment hozzá, mert már napok óta nem hallott felőle – írja a TMZ. A helyszínre kiérkező rendőrök idegenkezűségre utaló jeleket nem találtak, kábítószer-használathoz szükséges eszközöket viszont igen, amiből a portál szerint arra lehet következtetni, hogy

Williams halálát feltehetőleg drogtúladagolás okozta. 

A színész korábban nyíltan beszélt a függőségéről, elmondása szerint a Drót című sorozat forgatása alatt szokott rá a kannabiszra és a kokainra. A PageSix viszont úgy tudja, ezúttal heroint vagy fentanilt használhatott, a nypost pedig szintén heroinról ír, utóbbi azt is tudni véli, hogy Williamst az ebédlőasztalra borulva, eszméletlenül találták meg.

A színész halálának hírét képviselője, Marianna Shafran a Hollywood Reporternek erősítette meg. A portálhoz az HBO is eljuttatott egy közleményt, részvétet nyilvánítva Williams hozzátartozóinak a mérhetetlen veszteség miatt. Azt írják, nagyon elkeseredtek a történtek hallatán, hiszen a színész több mint 20 éve az HBO-család tagja. Míg a világ tisztában volt azzal, hogy művészként milyen tehetséges, ők egy kedves barátként tekintettek rá, akit mindenki szeretett.

Michael K. Williams Brooklynban született és nőtt fel. 22 éves korában táncosként kezdte előadóművészi pályafutását, több alkalommal feltűnt videóklipekben, illetve háttértáncosként például Madonna és George Michael koncertturnéján. Színészként Omar Little szerepében vált ismertté a 2002–2008 között futó Drót című sorozatban, de más HBO-produkciókban is szerepelt, mint például a Bessie című tévéfilmben vagy a Boardwalk Empire – Gengszterkorzó című sorozatban.

Mellékszereplőként is gyakran foglalkoztatták, olyan filmekben játszott, mint a Holtak útja (1999), Az igazság mecénása (2006), a Beépített hiba (2014), az Elfelejtett idő (2014) vagy a 2016-os Szellemirtók. Legutóbb a Lovecraft Country című alkotásban kapott főszerepet, alakításáért 2021-ben Emmy-díjra jelölték. A színész védjegyének számított az arcán lévő heg, amely egy verekedés eredménye – borotvapengével vágták meg egy bárban a 25. születésnapján. Williams szerint ez a sebhely segített annak idején beindítani a színészi karrierjét, gyakran ezért hívták klipekbe, illetve kisebb tévés gengszterszerepekre is.  

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport