Drogelvonóra megy a Barátok közt egykori színésze

2021.09.29. 15:11
Tóth Olivér már korábban is vallott függőségéről, úgy tűnik azonban, egyelőre nem sikerült végleg megszabadulnia a drogoktól. A színész most elvonóra megy.

Puskás Peti osztotta meg Tóth Olivér videóját, amelyben a színész bejelentette, hogy  kábítószer-függősége miatt elvonóra megy. A felvételen arról beszél, mennyire hálás, hogy ilyen támogató környezete van, elmondja, hogy a droghasználat világszerte milyen súlyos problémát jelent, hivatalosan ugyanis 35 millió elismert drogfüggő van a világon, ami azt jelenti, hogy ennél is sokkal többen élnek a szerrel.

„Egy olyan problémáról beszélünk, ami világszerte, országszerte Magyarországon egy növekvő, és nagyon központi kérdése a magyarságnak, ez pedig a droghasználat. Én jelen pillanatban ott tartok ezzel, hogy egy újabb terápiára tartok egy rehabilitációs központba. Nagyon szeretném megtalálni a végső válaszokat, és ebben nagyon hálás vagyok mindenkinek a támogatásáért, a szeretetéért. Az isten áldjon benneteket, találkozunk egy év múlva, még mélyebb, még pontosabb válaszokkal önmagunkkal kapcsolatban” – mondta Tóth Olivér.

A videóüzenetet itt találja.

Puskás Peti posztjából kiderül, hogy a színész az egyik legjobb barátja, és engedéllyel osztotta meg az üzenetét. 

Emlékszem amikor elkezdett belecsúszni a “dologba” és arra is hányszor hittük azt, végre kijött a gödörből...Lehet menőnek gondolni a drogozást, de tönkreteszi az életet. Én addig amíg nem láttam a szememmel, azt hittem csak a Trainspottingban létezik ez az állapot, de hamar kiderült, pillanatok alatt a börtönébe zár...

– írta bejegyzésében a színész-énekes, hozzátéve: „Szeretlek barátom. Sok erőt neked. Az egész család vár vissza testvérem!”

Tóth Olivér 2018-ban a Best magazinnak vallott a függőségéről. Akkor a Life.hu szemlézte az interjút, amelyben a Barátok közt Veintraub Barnája elmondta, két évig rendszeresen, majd alkalomszerűen használta a kristály nevű drogot. Hogy miért nyúlt a szerhez, azt akkor az alábbiakkal magyarázta:

A szüleim függőségei miatt szerzett lelki sérüléseim terheit cipelnem kellett magammal, és ebből adódóan önértékelési zavaraim voltak. (...) Megtaláltam, ami pillanatok alatt euforikus állapotba repített: a kristálynak nevezett kábítószert...

Elmondása szerint később pszichológus segítségével hosszú évek küzdelmei árán sikerült megszabadulnia a függőségétől. A mostani videóbejegyzése azonban azt igazolja, hogy a korábbi gyógyulás sajnos nem volt végleges. A színész most egy rehabilitációs központban száll harcba ismét a démonaival.

Ahogy Tóth Olivér a videójában említette, a droghasználat világszerte súlyos problémát jelent. A hírességek közül nem ő az egyetlen, aki belesétált a szer csapdájába, ahonnan borzasztó nehéz a menekülés. A magyar sztárok közül Szabó Győző sztoriját mindenki ismeri. A színész először könyvben, mostanra pedig már filmen is bemutatta a közönségnek a történetét: azt, hogy hogyan sikerült legyőznie a függőségét dr. Csernus Imre segítségével. A Toxikoma moziváltozata szeptember elején érkezett, a film hivatalos Facebook-oldalán megjelent közlemény szerint pedig szeptember 20-ára már több mint 51 ezren látták. Ez egy biztató számadat, az alkotóknak, illetve Szabó Győzőnek ugyanis nem titkolt szándéka, hogy a filmvászonra vitt sztorival minél több embert elriasszanak a drogozástól.