Dakota Johnson szerint Alfred Hitchcock tönkretette Tippi Hedren karrierjét

GettyImages-154515016
2021.11.13. 18:16
Dakota Johnson valódi színészcsaládban nőtt fel. Szakmabeli az édesapja, az édesanyja, a nagymamája és még sokan mások is a rokonok közül, azt azonban mind tudják, hogy a színészetnek is vannak árnyoldalai.

Tippi Hedren 2016-ban megjelent memoárjában is megírta, hogy Alfred Hitchcock többször zaklatta őt szexuálisan, amikor együtt dolgoztak. A 91 éves színésznő unokája, Dakota Johnson a minap a Hollywood Reporter podcastjében idézte fel a múltat, a beszélgetés során pedig kitértek a nagymamája kálváriájára is – írta meg a People.

A színésznő elmondta, Tippi támogatta, hogy unokája színészi babérokra törjön, nem hallgatta el azonban a karrier nehézségeit sem: ezt az ő életében egy ponton maga Alfred Hitchcock jelentette.

Mindig is nagyon őszinte és határozott volt, kiállt magáért. Így volt. Hitchcock tönkretette a karrierjét, mert nem akart lefeküdni vele. Terrorizálta őt. Soha nem vonták felelősségre

– mondta Dakota Johnson, hozzátéve, hogy szerinte elfogadhatatlan, ahogyan egyes, magas pozícióban lévő emberek a ranglétra alacsonyabb fokain állókkal bánnak, függetlenül attól, milyen szakmáról is van szó.

Nehéz erről beszélni, hiszen ő a mamám. Nem akarod elképzelni, hogy valaki kihasználja a nagymamádat. Azt hiszem, azért volt ő számomra és édesanyám számára is csodálatos, mert nem, nem viselte el ezt a szart senkitől sem

– mesélte a színésznő Tippiről, akit még mindig csodálatos filmsztárnak tart.

Dakota egyébként nemrég az eltörléskultúra ellen is felemelte a hangját. Elmondta, hogy sajnálja, amiért a filmszakma elavult, és sokan lehetőséget sem kapnak arra, hogy megmutassák, képesek változni és jobb emberré válni – utalva itt Johnny Deppre, Shia LaBeoufre és Armie Hammerre, akiket az elmúlt évben teljesen ellehetetlenítettek a filmiparban és voltaképpen mindenhol máshol is.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés bűncselekmény a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

(Borítókép:  Alfred Hitchcock és Tippi Hedren a Marnie forgatásán. Fotó: Universal / Getty Images Hungary)