Tagcsere a Hooligansnél: megvan a banda új basszusgitárosa

hooligans group col
2022.01.23. 18:15
Romanek Gergő váltja Késmárki Zsoltot a Hooligans zenekarban. A bandatagok a közösségi oldalukon mutatták be az új basszusgitárosukat.

Ahogy korábban az Index is megírta, csaknem tizenöt évnyi közös munka után december közepén távozott a Hooligansből a zenekar basszusgitárosa. Késmárki Zsolt kilépéséről a bandatagok a közösségi felületeiken tájékoztattak, hangsúlyozva, hogy elválásuk után is megmarad a barátság közöttük. Zenésztársuktól, aki második gyermekének születését várva most elsősorban az apai teendőire koncentrál, az Elindul a lejtő című dalukhoz forgatott videóklippel búcsúzott a csapat.

Az elmúlt hetekben a zenekar folyamatosan azon dolgozott, hogy megtalálják Késmárki utódját. Ahogy azt korábban elmondták, nem szimplán egy jó basszusgitárost keresnek, hanem olyasvalakit, aki a zenei kvalitások mellett barátilag és emberileg is megállja a helyét közöttük. Több jelöltet is meghallgattak, mostanra pedig ki is választották az új tagot: vasárnap este érkezett a videóbejelentés, hogy Romanek Gergő lesz a Hooligans új basszusgitárosa.

Borzalmasan nagy megtiszteltetés, el se tudom mondani, hogy mennyire. Nagyon szeretem a fiúkat, mind zeneileg, mind emberileg, úgyhogy úgy érzem, a legjobb helyre kerültem, ahova csak lehet az életben. Remélem, hogy ez nemcsak nekem nagy meglepetés, hanem én is tudok számukra majd meglepetést okozni pozitív értelemben, és nemcsak én leszek büszke arra, hogy ebben az együttesben játszhatok, hanem ők is, hogy jó basszusgitárost sikerült találniuk 

– mondta a felvételen a zenekar új tagja.

Amit Romanek Gergőről a bejelentés alapján tudni lehet, hogy édesapja hangszerkészítő, ő maga pedig  hétéves kora óta zenél. Korábban a testvéreivel közösen alapított Romanek Airlines, valamint a Mamazonas, az Acid DC és az Intim Torna Illegál zenekarokban játszott, emellett a hétköznapjaiban magyarnyelv- és irodalomtanár. A banda közleménye szerint a zenészt a Hooligans tagjai keresték meg, miután már ismerték a játékát – korábban egy agárdi rendezvényen látták színpadon.

Az első meghallgatási napra négy zenészt vártunk. A nap végén jött Gergő, és olyan energikusan játszott, hogy minket is felrázott teljesen, pedig aznap már negyedszerre próbáltuk végig a jelentkezőknek kiadott dalokat 

– fogalmazott a közleményben Tóth Tibor, a Hooligans gitárosa.

Romanek Gergő február 11-én Veszprémben debütál a csapattal, majd rögtön másnap a budapesti Barba Negrában, február 26-án Kiskunfélegyházán, március 4-én Sopronban, március 5-én pedig Győrben láthatja a közönség vadonatúj felállásban a Hooliganst.

(Borítókép: Hooligans)  • Tippek
  • Biztosítás