Közleményt adtak ki Csollány Szilveszter szerdai búcsúztatójáról

000 APP2002101978426
2022.02.08. 14:13
Február 9-én délelőtt 11 órakor, a Farkasréti temetőben lesz az 51 esztendős korában elhunyt olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász, Csollány Szilveszter búcsúztatója.

A Magyar Torna Szövetség közleménye szerint a sportoló búcsúztatóját a tervek szerint a ravatalozó előtti nyitott téren tartják majd. A nyilvános eseményen részt vevők a szertartás előtt egy szál virág elhelyezésével róhatják le kegyeletüket. A búcsúztatón a szervezők lehetőség szerint kérik a maszk használatát, a jelenleg is hatályos Covid-protokoll és a család kérése miatt a személyes részvétnyilvánításra nem lesz lehetőség. 

Az olimpiai bajnok tornásztól családja és barátai mellett a teljes sporttársadalom búcsúzik. Az eseményen az Emmi részéről dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, az olimpiai család nevében pedig dr. Deutsch Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke mond beszédet. A Magyar Torna Szövetség elnöke, dr. Magyar Zoltán is búcsúbeszédet tart, a család nevében Mórádi Zsolt, a család barátja emlékezik.

Csollány Szilveszterről december 7-én derült ki, hogy kórházba, sőt lélegeztetőgépre került, miután koronavírusos lett. Eleinte Sopronban kezelték, majd Budapesten próbálták meggyógyítani. Az 51 éves olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász több mint egy hónapon át volt lélegeztetőgépen, végül szervezete január 24-én feladta a harcot. A sportolót a Magyar Torna Szövetség saját halottjának tekinti, mint ahogy az Emmi Sportért Felelős Államtitkársága, a Magyar Olimpiai Bizottság és Gyomaendrőd Önkormányzata is.

(Borítókép: Csollány Szilveszter 2002. október 19-én. Fotó: Damien Meyer / AFP)