Halálhírét keltették II. Erzsébetnek

K  AP20220205238
2022.02.23. 15:26
Az interneten kelt szárnyra egy olyan híresztelés, hogy elhunyt a brit uralkodó. Az üggyel kapcsolatban megkeresték a Buckingham-palotát, ám ők inkább nem is akartak kommentálni egy ilyen pletykát.

Mint megírtuk, a hétvégén derült ki, hogy Kamilla hercegné és Károly herceg után II. Erzsébet királynő is elkapta a koronavírust. Az uralkodót sokan féltik, mivel már 95 éves, így a leginkább veszélyeztetett korosztályba tartozik, ám az eddigi információk szerint enyhe influenzaszerű tünetei vannak.

Bár a hivatalos források arról számolnak be, hogy a királynő nincs rossz állapotban, azonban egy amerikai pletykalap, a Hollywood Unlocked ledobta az atombombát, és egyenesen azt közölte, hogy II. Erzsébet meghalt.

Mindezt egy palotabeli forrásra hivatkozva írták, bár egyáltalán nem tűnik valószínűnek, hogy II. Erzsébet halálának hírét pont egy bennfentes fogja bejelenteni, és nem hivatalos közleményből tudja meg a világ. Sőt azt állították a cikkben, hogy az uralkodónak részt kellett volna vennie a brit Vogue egyik szerkesztőjének esküvőjén, ám holtan találták. Ám ez sem igaz, így mondhatni több sebből vérzik a történet.

A lap alapítója, Jason Lee a cikk kikerülését követően Twitter-oldalán azt írta, nem tesznek közzé hazugságokat és mindig bíznak a forrásaik hitelességében, azonban várják a palota hivatalos közleményét. A Metro az esettel kapcsolatban megkereste a palotát, ahol közölték, nem szívesen kommentálnának egy ilyen történetet. 

(Borítókép: II. Erzsébet brit királynő emléktárgyakat néz egyik kutyája társaságában a windsori kastélyban 2022. február 4-én. Fotó: Steve Parsons / PA Pool / AP / MTI)