Steven Spielberg olyat mondott a Squid Game szereplőiről, hogy szétszedték a rajongók

afp.com-20211130-PH-GTY-1356296203-highres
2022.03.23. 20:17
Elképesztő kommentcunami zúdul a népszerű amerikai filmrendezőre, Steven Spielbergre, miután ismeretlen embereknek titulálta a Squid Game, a Netflix népszerű dél-koreai sorozatának szereplőit.

A hollywoodi producer még március 19-én vett részt az amerikai filmrendezők, a PGA díjátadóján, amelyen nemcsak megjelent, hanem a véleményét is elmondta a hatalmas sikert arató koreai Netflix-alkotásról.

A felszólaló rendező mondanivalójában bár dicsérte az alkotókat, egy szerencsétlen mondat miatt most bizony magyarázkodhat, ugyanis a hazánkban is hatalmasat taroló Squid Game, magyarul Nyerd meg az életed szereplőit egyszerűen ismeretlen embereknek titulálta – szúrta ki a Ladbible.

Egyszer csak a semmiből jött a Squid Game, és megváltoztatta mindannyiunk számára a szakmát. Köszönjük, Ted! Régen mindig a legnépszerűbb hazai sztárokat kérték fel egy-egy szerepre, most pedig már ismeretlen emberek is szerepelhetnek minisorozatokban vagy filmekben

– címezte üzenetét Ted Sarandosnak, a Netflix streamingszolgáltató vezérigazgatójának.

Az elsőre talán ártatlannak tűnő megjegyzés – ahogy az ilyenkor lenni szokott – hatalmas felháborodást keltett az interneten. A témában írt IndyWire-cikket több mint 3500-an osztották már meg, és több ezren adtak hangot felháborodásuknak.

A legtöbben azért sérelmezik Spielberg kijelentését, mert szerintük a sorozatban szereplő színészek Ázsiában ismertek és népszerűek, ezért kikérik maguknak a többek között az Indiana Jones- és a Jurassic Park-filmeket rendező szakember sértő jelzőjét.

A kommentelők felháborodása részben jogosnak tűnhet, hiszen a Squid Game főszereplője, Lee Jung-jae nem a most felkapott Netflix-sorozat miatt örvend elképesztő népszerűségnek. Dél-Koreában a 2010-ben bemutatott A cseléd című filmben nyújtott alakítása óta az ország egyik legnépszerűbb színésze.

(Borítókép: Steven Spielberg beszél a West Side Story New York-i premierjén 2021. november 29-én. Fotó: Jamie Mccarthy / Getty Images / AFP)