Meghalt az Apád-anyád idejöjjön sztárja

GettyImages-93367735
2022.05.01. 13:17
Joanna Barnes 89 éves korában hunyt el otthonában. Számos filmből és sorozatból ismerheti a közönség.

A Deadline információi szerint hosszan tartó betegség után pénteken hunyt el kaliforniai otthonában a 89 éves Joanna Barnes, akit a legtöbben minden bizonnyal az Apád-anyád idejöjjön című, Lindsay Lohan főszereplésével készült filmből ismerhetnek. A színésznő rendhagyó módon a produkció mindkét megjelent változatában szerepelt. 

Az 1961-ben bemutatott első verzióban ő volt Vicky Robinson, az aranyásó, míg az 1998-as, mindenki által ismert filmváltozatban már Vicki Blake-et játszotta, az ikerlányok apját meghódítani és egyben bankszámláját megcsapolni kívánó Meredith Blake édesanyját. 

Joanna Barnes 1934-ben született Bostonban, és a Massachusetts állambeli Hinghamben nőtt fel. A Milton Academy és a Smith College elvégzését követően Kaliforniába költözött, és hamarosan fel is figyelt rá a közönség, miután az 1958-as Auntie Mame című filmben Gloria Upsont alakította.

Alakításáért Golden Globe-díjra jelölték.

Szerepelt többek között a Sötétedés előtt, a Spartacus és a Rabold el az aranyat! című filmekben, valamint feltűnt a 21 Beacon Street, a The Trials of O’Brien és a Dateline: Hollywood sorozatokban. Színészi karrierje mellett az írásban is megtalálta számításait, mivel több könyve is megjelent, köztük a The DeceiversWho is Carla HartPastora és a Silverwood. 

A színésznő 1980-ban feleségül ment Jack Lionel Warner építészhez. A kaliforniai Montecitóban éltek egy általa tervezett házban. 2005-ben azonban Sea Ranch településre költöztek, ahol Warner egy olyan házat épített, ami kilátással van a Csendes-óceánra. 

(Borítókép: Joanna Barnes és Paul Henreid 1969. február 21-én. Fotó: ABC Photo Archives / Disney General Entertainment Content via Getty Images)