Mentális betegségben elhunyt a Grammy-díjas énekesnő

GettyImages-940274616
2022.05.01. 13:47
Naomi Judd Grammy-díjas énekesnő halálát a lánya jelentette be a Twitter-oldalán.

76 éves korában elhunyt Naomi Judd Grammy-díjas amerikai countryénekesnő, amit kisebbik lánya, Ashley osztott meg a közösségi oldalán. Ashley és nővére, Wyonna tragédiának nevezték a történteket.

Elvesztettük a csodálatos édesanyánkat mentális betegség miatt

– írta Ashley.

Naomi és idősebb lánya, Wyonna az 1980-as évek elején kezdett együtt zenélni nagyobb nyilvánosság előtt The Judds néven. Olyan dalok fűződnek nevükhöz, mint a Mama He’s Crazy és a Love Can Build a Bridge. Több mint 20 millió lemezt adtak el. Az együttes hét év leforgása alatt öt Grammy-díjat kapott, és 14 daluk került fel a slágerlisták élére – írta honlapján a CNN.

A The Judds 2011-ben intett búcsút a színpadnak, de idén egy tíznapos utolsó turnéra készültek, amely szeptemberben kezdődött volna. Anya és lánya évek óta először zenélt együtt nyilvánosan áprilisban a CMT Music Awards díjátadóján. A páros a tervek szerint vasárnap kerül be a countryzene hírességeinek csarnokába.

Naomi Judd Diana Ellen Judd néven született Kentuckyban 1946 januárjában. Két lánya születését követően a család Tennessee-be költözött, ahol Naomi ápolóként dolgozott. Zenei karrierjét az 1980-as években kezdte, és idősebb lányával egyre gyakrabban szerepelt a televízió képernyőjén.

1990-ben vonult vissza, miután hepatitis C-vírusos májgyulladással diagnosztizálták. Naomi 2016-ban a Good Morning America című reggeli tévéműsorban elárulta, hogy súlyos depresszióval és szorongással küzd – írja az MTI.

(Borítókép: Naomi Judd 2018. március 30-án. Fotó:  David Livingston/Getty Images)