Vajna Tímea egy év múlva már a gyermekét tartaná a karjában

2022.05.05. 10:07
Kettős állampolgárként Vajna Tímea életében már a családalapítás is egyre inkább képbe került. Az üzletasszony reméli, hogy egy év múlva már a gyermekét tarthatja a karjában.

Közösségi oldalán számolt be Vajna Tímea arról, hogy a kitartásának köszönhetően végre elérkezett a pillanat, amire olyan régóta várt: sikerrel letette az állampolgársági vizsgát Amerikában. Az üzletasszony már kilenc éve az Egyesült Államokban él, ahhoz pedig, hogy az állampolgárságot is megszerezze, bizony nagyon sok mindenről le kellett mondania, elsősorban azért, mert ennek egyik feltételeként szigorú szabályokhoz kötik, mennyi időre hagyhatja el az Államokat.

Tegnap végre magyar–amerikai állampolgár lettem, de a szívemben mindig magyar maradok. Igaz, megtörtem a családi vonalat, és lehet, hogy már a gyerekeim és unokáim kizárólag Amerikában fognak élni, de az is lehet, hogy inkább Magyarországot választják majd. Ez a 9 év nagyon sok lemondással, fegyelemmel és kitartással járt

– kezdte a bejegyzésében, majd sorra vette azt is, milyen helyzetek okozták a legnagyobb nehézségeket.

Nem láthattam Andyt, a családomat, a szeretteimet, a barátaimat, az állataimat... Nem követhettem végig a kis unokaöcsém fejlődését (csak Facetime-on keresztül), nem lehettem ott a keresztapám temetésén, nem tudtam elvállalni a kedvenc tv-műsoromat, a Dancing with the stars-t, nem ölelhettem meg a drága nagyszüleimet, nem ehettem finomakat...

– írta, hozzátéve: ennek ellenére biztonságot nyújt számára, hogy amerikai lehet, főleg ebben a mai világban. Egyedül azt kifogásolta, hogy odakinn közel 50 százalék adót kell fizetnie. Arra is felhívta a figyelmet, hogy nem kell mindent elhinni, amit a médiában róla írnak, majd megköszönte mindenkinek a gratulációkat, kilátásba helyezve a családalapítást. 

Nagyon köszönöm, hogy vagytok nekem, és hogy ennyien gratuláltatok. Remélem, jövő ilyenkor már a kisbabámat tarthatom a kezemben az amerikai zászló helyett!