Derékba tört a Trónok harca kaszkadőrének karrierje, milliókat követel

2022.05.12. 16:47
Casey Michaels többször is kaszkadőrként tűnt fel a Trónok harca című sorozatban, ám állítása szerint az egyik forgatás alatt úgy megsérült, hogy az egész karrierjére kihatással volt.

Négymillió fontra, azaz 1,7 milliárd forintra perelte be a Trónok harcát gyártó céget, a Fire and Blood Productions Ltd.-t Casey Michaels, aki számos alkalommal tűnt fel kaszkadőrként a szériában. Michaels azt állítja ugyanis, hogy a nyolcadik évad The Long Night című epizódjának forgatása közben sérült meg a lába, amikor épp leugrott egy háztetőről.

Elmondása szerint mindez amiatt történt, hogy a talaj, ahova érkezett, egyáltalán nem volt biztonságos

 – írja a Daily Mail.

A 32 éves Michaels kijelentette, hogy a sorozat észak-írországi forgatása közben elszenvedett sérülései véget vetettek kaszkadőrkarrierjének, valamint minden reményét elvesztette azzal kapcsolatban, hogy a jövőben kaszkadőrkoordinátor vagy rendező lehessen belőle. A cégtől követelt négymillió font is a sérülése miatt kieső jövőbeli bevételekből tevődött össze. 

A cég sokallja a követelt összeget

A Fire and Blood ugyanakkor tagadja a velük szemben felhozott vádakat, és a legfelsőbb bíróságon is hajlandó harcolni az igazáért. 

A bírósághoz benyújtott iratok szerint Michaels balesete 2018. február 5-én történt, amikor is egy olyan talajra kellett leugrania a magasból, amely nem volt megfelelő. Ahogy a nő ügyvédje a tárgyaláson kijelentette, ugyan van felvétel arról, ahogy Michaels a társaival együtt sétál az említett területen, ám nem lehet egyértelműen kivenni a videón azt a részt, ahol a kaszkadőr az állítólagos sérülést elszenvedte.

A cég képviselője kijelentette,

nem tagadják a felelősségüket,

azonban sokallják a Michaels által követelt összeget, mivel egyáltalán nincs garancia arra, hogy a sérülés óta ennyi bevétele lett volna. 

Casey Michaels a Trónok harca mellett több tucat filmben és sorozatban szerepelt már. Többek között a Star Wars-filmekben is kaszkadőrként tűnt fel. Olyan sztárok dublőre volt eddig, mint Catherine Zeta-Jones, Renée Zellweger és Julianne Moore.