Mindene volt a zene, mégsem állt színpadra depressziója miatt

C MOR19850623117
2022.06.17. 15:07
Cserháti Zsuzsa fia, Szirtes Krisztián, illetve Fehér Adrienn színésznő és Fáy Miklós újságíró beszélt bővebben arról, mi volt az oka annak, hogy az énekesnő rettegett a kudarcoktól.

A legendás énekesnő, akinek dalait még ma is kívülről fújják, tragikus hirtelenséggel hunyt el még 2003-ban, ám életútja máig foglalkoztatja a nyilvánosságot. Élete sötét oldaláról most Kadarkai Endre Felfelé zuhanás című műsorában beszélgetett Cserháti fia, Szirtes Krisztián, illetve Fehér Adrienn színésznő és Fáy Miklós újságíró.

Mint arról Szirtes Krisztián beszámolt, az énekesnő a kedélybetegség mellett mániás depresszióval is küzdött, amelyeknek köszönhetően igen kiszámíthatatlan volt a hangulata. Megesett, hogy nem volt hajlandó elhagyni az otthonát, ahogy be sem engedett senkit, sőt még a telefont sem vette fel. Helyzetét csak még tovább súlyosbították alkoholproblémái.

Nem az a típus volt, aki rettenetesen részegre itta magát folyamatosan, gyakorlatilag úgy élt vele, ahogy egyébként a magyar társadalomnak igen nagy része, hogy feszültségoldásra használta

– mondta Szirtes Krisztián, akivel Fehér Adrienn is egyetértett, szerinte az énekesnő nem volt kiegyensúlyozott soha.

Ahogy arról a színésznő beszámolt, Cserháti esetében fura kettősség alakult ki, mivel annak ellenére hogy pontosan tudta, mekkora tehetséggel áldotta meg a sors, és a hangja nemcsak a magyar zeneiparban, hanem világszinten is egyedülálló, mégis tartott attól, hogy kudarc éri, és esetleg kiderül, hogy hazánkon kívül máshol nem állná meg a helyét.

Ez egy nagyon pici ország, és ő mindig azt mondta, hogy kis vízben nagy halnak lenni sokkal jobb, mint nagy vízben kis halnak

– mondta Fehér Adrienn, aki Cserháti Zsuzsa egyéb betegségeiről, a pajzsmirigyproblémákról és a cukorbetegségről is szót ejtett, amelyek az énekesnő külsejét is megváltoztattak, így nyomát sem látta már annak, amilyen fiatalon volt. A súlya mondhatni a rögeszméjévé vált, folyton fogyókúrázott, de nem tetszett neki, amit a tükörben látott, így depresszióba esett.

Mint arra Fehér Adrienn visszaemlékezett, megesett, hogy a koncerteket követően az énekesnő azt kérdezgette, mondták-e, hogy dagadt. A külsejével kapcsolatos elégedetlensége odáig vezetett, hogy már a színpadra sem szeretett felmenni, hiába volt mindene a zene.

(Borítókép: Cserháti Zsuzsa. Fotó: Hámor Szabolcs / MTI)