Elon Musk lánya nevet változtat, minden kapcsolatot megszakít az apjával

2022.06.21. 11:09
Elon Musk transznemű lánya névváltoztatási kérelemmel élt, mivel többé már nem él együtt és semmilyen formában nem kíván rokoni kapcsolatban állni a biológiai apjával.

Elon Musk lánya amint betöltötte a 18. életévét, beadta a név- és nemváltoztatási kérelmét a kaliforniai bíróságra. A lány a kérelmét azzal indokolta, hogy nemi identitásának megfelelő nevet akar magának, illetve többé már nem él együtt és nem kíván rokoni kapcsolatban állni a biológiai apjával – közölte a Reuters.

A TMZ információi szerint a Xavier Alexander Musk néven született gyerek a Vivian Jenna Wilson nevet szeretné felvenni, édesanyja, Justin Wilson vezetékneve után, aki Elon Musk első felesége volt. 

Elon Musk májusban nyíltan vállalta, hogy támogatja a Republikánus Pártot, amelynek képviselői egy sor olyan jogszabályt támogatnak, amely korlátozza a transzneműek jogait. 2020-ban a milliárdos egyszer azt tweetelte, hogy teljes mértékben támogatja a transzneműeket, a személyes névmásokat azonban egy esztétikai rémálomnak nevezte.