Szülőnek lenni Hollywoodban sem egyszerű

GettyImages-93351549
2022.06.27. 17:34
Az apai és anyai teendők ugyan tényleg nem a legegyszerűbb dolgok a világon, a szülőséget pedig lehet jól vagy rosszul csinálni, azonban akadnak olyanok, akiket tényleg nem fenyeget a veszély, hogy mintaszülővé válnak. Így van ez a hollywoodi hírességek között is. Sokan nem is sejtenék, de Woody Allen vagy éppen Alec Baldwin sem tartozik a példamutató apák közé.

A szülőség ugyan a legtöbb ember számára egyet jelent a boldogsággal és a kiteljesedéssel, az kétségtelen, hogy mindezt jól is csinálni hatalmas felelősséggel járó, nehéz és teljes embert igénylő feladat. Meghatározni, hogy ki az, aki jó vagy éppen rossz apának és anyának számít, meglehetősen relatív és szinte lehetetlen, azonban igencsak szembetűnő tud lenni, ha valaki kicsit sem erősíti a mintaszülők táborát.

Ahogyan bármelyik embernél, úgy a hírességek között is akadnak olyanok, akik apává vagy anyává válásukat követően, pénzt és karriert sem sajnálva, mindent a gyermekük jólétéért és fejlődéséért áldoznak fel, ám akadnak olyanok is, akik esetében lehet, hogy jobb lett volna, ha lemennek egy doboz cigiért, és sosem térnek utána haza... 

A Deadpool-filmek sztárja, Ryan Reynolds saját magát sem tartja egy mintaszülőnek, azonban úgy gondolja, gyermekei nevelése során ejtett hibái vagy hiányosságai azok, amelynek köszönheti sikereit. 

Három lány édesapja vagyok. Meglehetősen vadak, néha azt hiszem, veszettségben szenvednek. Ennek ellenére olyan vagyok, mint bármelyik másik szülő. Vannak pillanatok, amikor egyszer csak robbanok, de ilyenkor nem az a lényeg, hogy akkor hogyan viselkedsz, hanem hogy mit csinálsz utána

– idézi a színészt a PageSix, aki szerint ugyan sok hibát vétett és vét is szülőként, de pont ezek azok, amelyekből inspirációt merít a munkához, és ennek köszönheti azt is, hogy mind Hollywoodban, mind pedig marketingszakemberként sikereket ér el. 

A hibákból építkező Reynolds igyekszik feleségével, Blake Livelyvel közös gyermekeiknek, Jamesnek, Ineznek és Bettynek is átadni ezt a gondolkodásmódot.

Mindig mondtam és mondom a gyerekeimnek, hogy ne hagyják veszni a hibáikat, hiszen amikor hibázunk, hajlamosak vagyunk elmerülni a szégyenben és az önsajnálatban, pedig pont ezek azok a helyzetek, amikor kritikusan kell gondolkodni, és ugródeszkaként, tanulásként kell felfogni a szituációt 

– vélekedett. 

Reynolds szerint ahogyan ő sem, saját édesapja sem volt egy mintaapa, mégis részben neki köszönhetően vitte sokra az életben.

Sok hibát követett el ő is, de néhányért kifejezetten hálás vagyok

– mondta a színész. 

Ryan Reynolds ugyan nem tartja magát jó apának, a hollywoodi hírességek között jó pár olyan is felbukkan, akik jóval magasabb szinten művelték vagy művelik a rossz szülőséget. 

Hulk Hogan 

A korábbi pankrátorból lett színész, realitysztár Hulk Hogan jelenléte közel sem meglepő ezen a listán. Bár a nevelési szokásaiba nem túl sok rálátása volt a külvilágnak, aligha kaphatná meg az év apukája díjat.

Hogan ugyanis ágyba bújt a lánya egyik barátnőjével – a viszonyra nemcsak a gyermekével való kapcsolata, hanem a házassága is ráment. Nem búslakodott azonban sokáig, újra megházasodott, az a kapcsolat azonban tavaly szintén válással végződött, ebben az esetben azonban – vélhetően – legalább a lányát nem sikerült megbántania.

Alec Baldwin 

A színész ugyan mostanában korántsem mint rossz szülő került a figyelem középpontjába, a kollégáját tavaly év végén egy forgatás során lelövő Alec Baldwin szintén nem erősíti a mintaszülők táborát. Az alábbi listára amiatt került fel Baldwin, mivel évekkel ezelőtt – a mára már 26 esztendős – lányának, Ireland Baldwinnak hagyott hangpostaüzenete nyilvánosságra került, amelyben az akkor 11 éves gyereket bunkó, meggondolatlan disznónak nevezte, majd hozzátette, se annyi ész, se annyi tisztesség nem szorult belé, mint a normális emberekbe.

Woody Allen 

Ha valaha szobrot emelnek a világhírű rendező, Woody Allen számára, akkor őt sem példás szülői viselkedése miatt öntik majd bronzba. Allen ugyan nem csúnya szavakkal rombolta a jó szülő látszatát, cselekedete a mai napig beszédtéma. A producer évekig élt együtt Mia Farrow-val, akitől fia is született, a nő azonban megvádolta azzal, hogy örökbefogadott gyermekei közül az akkor még középiskolás Soon-Yivel, sőt másik örökbefogadott kislányával, Dylannel is szexuális kapcsolatba került.

Bár Allen végül megúszta a vádakat, Farrow felvetései nem lehettek feltétlenül légből kapottak, ugyanis a rendező 1997-ben feleségül vette Soon-Yit, akivel a mai napig egy párt alkotnak.

O. J. Simpson 

Közvetlenül lehet, hogy tökéletes apuka volt a korábbi amerikaifocista O. J. Simpson, azonban szörnyű tettével vélhetően nagyobb fájdalmat okozott néhány rossz szónál a gyermekeinek. Simpson a vádak szerint ugyanis 1994-ben különös kegyetlenséggel megölte korábbi feleségét, Nicole Brown Simpsont és annak aktuális partnerét.

A korábbi sportember végig tagadta bűnösségét, a hatalmas médianyilvánosságot kapó ügyben pedig végül sikerült megnyernie magának a közvéleményt és az esküdteket is, így szabadulhatott. Végül apai teendőinek így sem igazán tudott eleget tenni, fegyveres rablásért 2008-ban 33 év szabadságvesztésre ítélték. 2017-ben szabadult a börtönből, 2021-ig házi őrizetben volt. 

Charlie Sheen

A Két pasi, meg egy kicsi színésze szintén jó eséllyel elbukta a nevezést a mintaapa címre. Sheen ugyanis a legtöbb esetben nem bánt éppen kesztyűs kézzel volt párjaival, amely gyerekeivel való kapcsolatára is kihatott. A több alakalommal is családon belüli erőszakkal megvádolt sorozatsztár ellen 2005-ben akkori felesége, Denise Richards kért távoltartási végzést, míg 2011-ben az őt követő felesége, Brooke Mueller szintén hasonlóan járt el Sheen erőszakos viselkedése miatt. Richardsszal két lányuk, míg Muellerrel ikerfiaik születtek. 

A Denise Richardsszal való sárdobálás azonban több mint egy évtizedet követően sem csitul. A színész és volt felesége nemrég azon különbözött össze, hogy 18 éves lányuk, Sami Sheen egy bikinis fotó kíséretében jelentette be az Instagram-oldalán, hogy csatlakozik a felnőtt tartalmakat felvonultató OnlyFans platformhoz. Sheen szerint ez nagyon nincs rendben, és volt párját tartja felelősnek érte.

(Borítókép: Hulk Hogan. Fotó: Paul Kane / Getty Images)