Adele hónapokig egy csontváz volt a rajongói kritikák miatt

GettyImages-1406409082
2022.07.03. 14:11
A brit énekesnő, Adele nem készült el egy előadással, aminek időpontja ki volt tűzve Las Vegasban. A koncert elhalasztására olyan reakciókat kapott, hogy végül könnyezve állt ki a döntése mellett egy videóban, amit magáról megosztott, és amiben elmondta, hogy miért kellett elhalasztani a szóban forgó fellépést.

Pénteken, július 1-jén Adele öt év után először adott nyilvános koncertet a londoni Hyde Parkban egy nyári koncertsorozat részeként.

Az énekesnő nyilvános visszatérését eredetileg nem Londonba tervezte, azonban mindössze két nappal ezelőtt a Las Vegasba tervezett, januárban rajtoló koncertsorozatát lemondta. Ahogyan az Index is beszámolt róla, az énekesnő kezdetben arra hivatkozott, hogy csapatából többen is elkapták a koronavírust, végül azonban kiderült, hogy nem tudták volna úgy megrendezni a fellépéseket, ahogyan azt korábban elképzelték. A Ceasar’s Palace vezetőségével sem tudtak megegyezni néhány kérdésben.

A brit énekesnőnek 2023 januárjától áprilisig kellett volna hétvégi koncerteket adnia a Caesar’s Palace-ben, azonban kevesebb mint 24 órával az első előadások kezdete előtt Adele megosztott a közösségi médiában egy videót, amelyben könnyes szemmel magyarázta, hogy az előadás nem készül el időben.

Szavai alapján kiáll a döntés mellett, hogy elhalasztja Las Vegas-i útját. Az énekesnő brutálisnak nevezte a koncertek lemondására kapott reakciókat. Májusban azzal bombázták rajongói, hogy „friss híreket kérnek Vegasról” – írja az Independent.

A vasárnapi, július 3-i Desert Island Discs című műsorban Adele azt mondta, lesújtotta a hír, és hozzátette, hogy „határozottan érezte mindenki csalódottságát”. Elmondta, hogy megijedt, amiért cserben hagyhatta a rajongókat. Azt hitte, hogy össze tudja szedni magát, és meg tudja tartani a koncertet, de ez nem sikerült. 

„Engem nem lehet megvenni”

Sokkal határozottabb kijelentéseket is tett arról, hogy számára a show minősége elsődleges, ezért kiáll a döntése mellett, hogy inkább elhalasztotta a műsorát.

Kiállok a döntésem mellett. Nem hiszem, hogy bármelyik másik művész megtette volna, amit én tettem, és azt hiszem, ezért volt ez egy ilyen hatalmas történet. Engem nem lehet megvenni. Engem nem lehet megvenni a semmiért. Nem fogok csak azért csinálni egy műsort, mert muszáj, vagy mert az emberek csalódni fognak, vagy mert rengeteg pénzt fogunk veszíteni. Én azt mondom, a show nem elég jó.

Adele elmondta, hogy rengeteg munka folyik a színfalak mögött, hogy a műsor színpadra kerüljön, de úgy érzi, hogy a rajongók folyamatos tájékoztatása csak további csalódásokhoz vezetne. „Talán a hallgatásom halálos volt. Nem tudom. A reakció brutális volt. Pár hónapig csak egy csontváz voltam” – mondta az énekesnő.

(Borítókép: Gareth Cattermole / Getty Images)