Jennifer Lopez pánikrohamot kapott, beszélni sem tudott a sokktól

GettyImages-1401283269
2022.07.12. 12:18
Komoly pánikrohamot kapott, beszélni és megmozdulni sem tudott a sokktól Jennifer Lopez. Ugyan az eset már évekkel ezelőtt történt, a Puerto Ricó-i előadó emlékezetében a mai napig élénken élnek a történtek, hiszen ennek köszönheti az életmódváltását, így azt is, hogy ötven felett kirobbanó formában van.

Rémület, légszomj, szédülés – mind a pánikroham tünetei lehetnek, amelyet szorongás, sokk, mentális betegség vagy bármilyen nem hétköznapi szituáció idéz elő a legtöbb esetben. Az ijesztő fizikai tüneteket azonban a hirtelen ingerek mellett sokkal komolyabb dolgok is előidézhetik, a kialvatlanság, a kimerültség és a feszített munkatempó is hozzájárulhat ahhoz, hogy megtörténjen a baj. 

A folyamatos stressz, a sorozatos fellépések és az ezzel járó megfelelési kényszer miatt a legnagyobb előadók és hírességek körében is igen gyakoriak a pánikrohamok, amelyek kit kevésbé, másokat pedig erőteljesen megvisel. 

Utóbbiak táborát erősíti Jennifer Lopez is, aki most arról vallott, hogy a húszas évei vége fele nem nagyon figyelt oda a kellő pihenésre és a mentális egészségre, ezért ijesztő pánikrohamai voltak, amelyek közül egyik esetben szabályosan sokkot kapott. 

Volt egy időszak az életemben, amikor 3-5 órákat aludtam, mert egész nap forgatásokon, aztán éjjel a stúdióban voltam, hétvégén pedig felléptem. A húszas éveim végén jártam, és azt hittem, legyőzhetetlen vagyok. Egy nap aztán az összes munka és a vele járó stressz, valamint az alváshiány magával ragadott. A normális kerékvágásból a gondolkozásom hirtelen átvágott abba, hogy mi mindent kell még tennem aznap, és hirtelen úgy éreztem, hogy nem tudok megmozdulni. Teljesen lefagytam, nem láttam tisztán a sokktól

– idézi az előadót a Just Jared

Az 52 évesen is bomba formában lévő Puerto Ricó-i énekesnő ugyan akkor még nem tudta, mi történik vele, később már biztosan tudta, hogy pánikroham tört rá. 

Most már tudom, hogy ez egy klasszikus pánikroham volt, amelyet a kimerültség okozott, de akkoriban még nem is hallottam ezt a kifejezést… A biztonsági őröm felkapott és elvitt az orvoshoz. Mire odaértünk, legalább már újra tudtam beszélni, de annyira megrémültem, hogy azt hittem, teljesen elment az eszem

– folytatta Lopez. 

Az énekesnőt végül az őt ellátó orvos nyugtatta meg, hogy nem őrült meg, azonban a pánikrohamokat nem lehet félvállról venni. 

A doki azt mondta, hogy nem vagy őrült, szimplán aludnom kell. Aludnom kell 7-9 órát éjszakánként, ne igyak több koffeint, és gondoskodjak a megfelelő testmozgásról, ha ilyen sokat dolgozom. Rájöttem, milyen súlyos következményekkel járhat, ha figyelmen kívül hagyom, hogy mire van szüksége a testemnek és a lelkemnek

– mesélte az énekes, majd hozzátette, az ekkor elkezdett életmódbeli változásoknak köszönheti azt, hogy ötvenéves kora felett is egészséges és energikus.

(Borítókép: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images)