Még mindig ő a világ legnagyobb ikonikus szája – Mit tud Mick Jaggerről?

GettyImages-863227756
2022.07.26. 09:31

A rock 'n' roll történelem egyik legikonikusabb férfijának születésnapja van ma, aki egy mozdulattal rendbe teszi a csekkekkel terhelt, talajközeli világ nyomorult dolgait. Keskeny csípő, szuggesztív hang és eszeveszett világ… Nagy versenyben voltak a Beatlesszel, a csacska kispolgári konzum fancykkel, és a Stoneshoz képest ernyedt rajongóikkal.

Mick Jaggernek még 79 évesen is sokszor több egy mozdulata, mint a mai gimik összes lázadó energiája. Eddigi élete pedig egy totális lázadás volt a köpenyes, frusztrált és kissé korlátolt felnőttek közege ellen, akik jó szándékból is akár, de ostoba korlátozásokkal élnek.

Az abszolút és támadhatatlan kultúránkat mutatja fel, amihez gyermeki lélekkel igazodni lehet, mert igaz ember és eszeveszett bátor. A vagányság és a vérbeli rock 'n' roll, a szabadság-szerelem feltétlen frontembere. Ő az, aki a törzs tagjai előtt megy, és három-négy nemzedéknek megmondta, mit, merre és hogyan. Nézze meg az egyik korai eszement dalukat, ami még ötven év után is kiverné a biztosítékokat a mai pánikkeltő világunkban, és tesztelje magát alaposan, mi mindent tud a nagymesterről!.

A játék lezárult.

(Borítókép: Mick Jagger. Fotó: Brian Rasic / WireImage / Getty Images Hungary)