A First Ladyk körében is a legdivatosabbak között tartják számon – Mit tud John F. Kennedy feleségéről?

GettyImages-515115112
2022.07.28. 05:53

A legdivatosabb First Ladyk között tartják számon a tragikus körülmények között meghalt 35. amerikai elnök John Fitzgerald Kennedy feleségét, Jackie Kennedyt, azaz Jacqueline Lee Bouvier-t. Az 1963. november 22-én lelőtt elnök párjaként ugyan csak rövid ideig, mindössze három évig volt a Fehér Ház első számú nője, nevéhez mégis olyan események fűződnek, mint a washingtoni elnöki lak felújítása, vagy Charles de Gaulle francia elnök szimpátiájának megnyerése. 

Pedig korántsem volt kézenfekvő, hogy az ország első számú nője lesz, amikor megismerkedett Kennedyvel, még jegyben járt, azonban az elnök sármja azonnal elvarázsolta és rövid ismeretség után össze is házasodtak. Az életét végig tragédiák övezték, 1956-ban halva született lánya, 1963-ban pedig mindössze kétnapos csecsemőjét vesztette el – mindezt néhány hónappal férje meggyilkolása előtt.

De hogy mit tud még a pontosan 93 évvel ezelőtt, 1929. július 28-án született Jackie Kennedyről, azt az Index mai kvízében Ön is tesztelheti! 

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »

(Borítókép: Jackie Kennedy 1976. július 31-én. Fotó: Bettmann / Getty Images)