Szakál Miki: Nyolc nap elzárásra ítéltek

7704ab592018f7599d90da7f141c96bc
2022.09.03. 19:55
Az RTL Klub korábbi sztárját egy pitiáner ügy miatt akarták napokra elzárni, azonban végül a barátainak köszönhetően sikerült megmenekülnie.

Aligha van olyan, aki ne emlékezne az RTL Klub betelefonálós műsoraira, amelyeknek  és főleg a Fekete-Fehér-Igen-Nemnek – Szakál Miki volt a mestere. Bár tévéképernyőn már hosszú évekkel ezelőtt láthattuk utoljára, most a Palik László fémjelezte Palikék Világa by Manna című műsorban vendégeskedett.

Eddigi pályafutása mellett beszámolt arról, mivel foglalatoskodik mostanában, és hogyan esett meg az, hogy nyolc nap elzárásra ítélték. Szakál az élete során számtalan szakmába belekóstolt, dolgozott színházban statisztaként, volt tagja humortársulatnak, rádiózott, jelenleg pedig ceremóniamester, aki – mint azt elárulta drámaírással is próbálkozik. 

Egyszer csak a nyíregyházi konzervgyárban mellém került egy srác, aki tök vicces volt, és azt mondta, hogy én is vicces vagyok, menjek játszani a humortársulatába. Ez volt a Pihent Agyúak Szövetsége, röviden: PASZ. Gyakran összetévesztettek minket a Fáradt Agyúak Szövetségével. Itt megtetszett a színpad, a közönség, de paralel egy hardcore thrash metal zenekarban is ordibáltam

– fejtette ki az egykori tévés, ahogy arra is visszaemlékezett, amikor nyolc nap elzárásra ítélték.

Mint megjegyezte, azért döntöttek így, mivel szabályt sértett, nem volt villogó a biciklijén. A büntetés nyolcezer forint lett vona, azonban annyira felháborodott az igazságtalanságon, hogy nem fizette ki. Hozzátette, ez azért érintette ennyire mélyen, mivel Nyíregyháza egy olyan területén büntették meg, ahol akkoriban  „szabadfoglalkozásúak” dolgoztak, de a rendőrök rájuk ügyet sem vetettek. 

Ezen nagyon felháborodtam, és azt mondtam, hogy akkor leülöm. Le is akartam, de a barátaim azt mondták, ha bemegyek, úgyis kiváltanak. Ki is váltottak, viszont a bevonulásomra eljött egy csomó rádióhallgató. »Szabadítsátok ki Mikit!«, ilyen táblákat hoztak magukkal. Ez viszont újabb hatvanezer forint lett, amit tizenkét nap közmunkával váltottam ki

– nosztalgiázott kalandos múltjáról Szakál, akit pont akkor keresett meg az RTL Klub, amikorközmunka alatt, kertészkedés közben derékig állt egy gödörben. 

Kérdezték, hogy mit csinálok másnap, mert keresnek új arcokat. Én meg válaszoltam, hogy megkérdezem a nevelőtisztet. Persze nem nevelőtiszt volt, hanem egy brigádvezető, aki behúzta, hogy dolgoztam. Felmentem másnap, elmondtam ezt a sztorit, és valószínűleg ezért voltam izgalmas

– emlékezett vissza Szakál Miki. 

 (Borítókép: RTL Klub)