Sikertelenül sokkolták TNT Inti szívét

304863623 614537290043878 1520634260375333243 n
2022.09.13. 06:35
A TNT együttes dobosa, Inti, azaz Zuber Krisztián szívelégtelenség és szívritmuszavar miatt került kórházba szeptember elején. A zenész szívét hétfőn altatásban sokkolták, hogy jó ritmusban verjen, az eljárás azonban sikertelen volt.

Egyre sokasodtak az egészségügyi panaszai TNT Intinek az elmúlt időszakban, hamar elfáradt, nehezen kapott levegőt és felment a pulzusa éjszakánként. Először azt hitték, ez csak a dohányzásról való leszokás mellékhatása, de később annyira leromlott a zenész egészségügyi állapota, hogy párja, Sáfrány Emese tanácsára szakemberhez fordultak. Az orvosnál kiderült, hogy nagy a baj, így rögtön egy klinikára siettek, ahol felvették a szívelégtelenséggel és szívritmuszavarral diagnosztizált Intit a fekvőbetegek közé.

A kórházban Inti gyógyszeres kezelést kap, amitől már sokkal jobban érzi magát, a szíve azonban a sokkolás után sem ver jó ritmusban. Sáfrány Emese a Blikknek elmondta, hogy azért volt szükség erre az eljárásra, mert még mindig nem ver jó ritmusban a zenész szíve, akit először elaltattak, majd sokkolták a szívét, mintha újraélesztenék. A légtornász elmondása szerint ez az eljárás azonban nem volt sikeres, így azt majd később megismétlik, addig tovább kezelik gyógyszerekkel.

Igaz, ez most nem sikerült, de a gyógyszereknek hála, már teljesen jól vagyok fizikailag. Később meg fogjuk ismételni ezt az eljárást, aztán nemsokára ICD-t fognak beültetni a szívemhez, ami egy beültethető kardioverter-defibrillátor. Ez az eszköz fogja szabályozni a szívritmusomat, és arra is képes, hogy újraindítsa a szívem, ha esetleg leállna. Emellett persze a gyógyszereimet is folyamatosan szednem kell majd

– mondta a lapnak Inti.

A zenész azt is elmondta, hogy előfordulhat, hogy a hét második felében kiengedik, de ez még nem biztos. Viszont ha ez megtörténik, akkor is vissza kell járnia a kórházba, hogy a gyógyszereit beállítsák az orvosok, de elmondása szerint legalább már otthon aludhat.

(Borítókép: TNT együttes/Facebook)