Fejes Tamás: Minket is utolért a magyar valóság, szarból kell várat építenünk

2022.10.08. 14:50
Nem úgy indult az európai turné, ahogy tervezte a Tankcsapda. A zenészek ugyan szerencsésen megérkeztek Glasgow-ba, de az összes felszerelésük Franciaországban maradt.

Épphogy megkezdte a pandémia miatt hosszú ideje tologatott európai turnéját a Tankcsapda, máris váratlan helyzet elé állította a zenészeket az élet. A tagok Glasgow-ból jelentkeztek be, ahova ugyan mindnyájan időben megérkeztek, ám az a teherautó, amely a zenekar felszerelését, a hangszereiket és a fellépőruháikat szállította, Franciaországban rekedt. Hogy miként oldották meg a pénteki bulit, arról a fellépés előtt egy videóbejegyzésben számoltak be a zenészek. 

„Történt egy kis malőr. Szóval a cuccunk ott van Franciaországban, a kontinens másik oldalán – a teherautó az összes ruhánkkal, az összes felszerelésünkkel, az összes gitárunkkal, dobverővel, dobokkal, keverőpulttal, hangosítórendszerrel...” – kezdte Sidlovics Gábor a felvételen, hozzátéve:

Most az esti bulit igyekszünk megmenteni, indul a hangszerbeszerzés – de ezt értsétek úgy, hogy gitárpengető, minden, tehát a legapróbb dolgokig. Ez is fontos, de a lényeg, Laci és Árpi elmentek ruhákat venni, merthogy se alsógatyánk, se zoknink nincs.

A dobos Fejes Tamás kihangsúlyozta, ha törik, ha szakad, megtartják a koncertet Glasgow-ban, a szombati londoni bulin pedig már biztosan minden rendben lesz, a teherautó ugyanis már úton van a helyszínre.

„Ezt a napot kell valahogy úgy megoldani, hogy ugye a magyar valóság utolért minket. Ez a magyar mainstream rockzene, hogy itt kínlódunk a túlélésért meg az itteni emberekért, illetve az itteni jegyvásárlókért megteszünk mindent. Azt se tudjuk, hogy milyen gitárunk lesz, azt se tudjuk, hogy milyen dobunk lesz, azt se tudjuk, hogy milyen lesz a hangosítás – semmit nem tudunk” – magyarázta a dobos, rámutatva:

Most konkrétan az van, ami a Tankcsapda első hét vagy tíz évére volt jellemző, hogy szarból építünk várat. Remélem, szép várat fogunk belőle építeni, bár biztos, hogy bűzleni fog a dolog. 

A tagok későbbi Instagram-bejegyzéseiből kiderül, hogy a bulit végül meg tudta tartani a zenekar, igaz, a gitáros Sidlovics Gábor cipő helyett zokniban állt színpadra. A koncert előtt készült videót itt nézheti vissza: