Nívós díjátadó házigazdája lesz Hajós András

DVAST20201109004
2022.11.18. 14:32
November 29–30-án rendezik meg a Music Hungary-díjátadó gálát, amelyen a zenei szektorra kívánják felhívni a figyelmet, jutalmazva a kiemelkedő teljesítményeket. Az esemény házigazdája Csepelyi Adrienn és Hajós András lesz.

Tizedik évfordulóját ünnepli idén a Music Hungary Konferencia, amelyet november 29–30-án fognak tartani Veszprémben. A jubileum alkalmából régi tervét valósítja meg a Music Hungary Szövetség: a Music Hungary-díjátadó gálát, amelyen igyekeznek jutalmazni „a könnyűzene kiemelkedő tehetségeit és szakembereit a zenészektől az előadókon át a háttérben dolgozókig”. Ahogy azt a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben kifejtették, az a céljuk, hogy több figyelmet irányítsanak a zenei szektorra. Hozzátették: egy szakmai bizottság döntött a jelöltekről, míg a díjazottakat a szövetség elnöksége választotta ki.

Mint kiderült, a díjak kiosztására egy gála keretében kerül sor a konferencia zárónapján a veszprémi Hangvillában. Az esemény házigazdája Csepelyi Adrienn podcaster, riporter és Hajós András zenész-műsorvezető lesz. 

A Music Hungary-díj egyik fontos célja, hogy olyan szakemberek munkáját is elismerje, akik nincsenek rivaldafényben, hanem sokszor csak háttéremberekként gondolunk rájuk, és ezzel egy üzenet is, ami megmutatja, hogy milyen sokrétű, sokszínű és szerteágazó az iparágunk. Ez nem egy hagyományos értelemben vett zenei díj, sőt kínosan ügyeltünk rá, hogy lehetőleg ne legyen átfedés a már létező díjakkal, hanem egy olyan szakmai elismerés, ami igyekszik a zeneipar teljes spektrumát megszólítani

– mondta Kádár Tamás, a szövetség társelnöke és a Sziget CEO-ja.

A konferenciára ingyenes koncertekkel is készülnek, amelyek három helyszínen zajlanak majd minden este. Ahogy megjegyezték, a X. Music Hungary Konferencia & Showcase szakmai programja idén „a zene és az ember kapcsolatát járja körül a gyerekneveléstől a jövőkutatásig, a kommunikációtól a digitális buborékokig". A meghívottak között szerepel többek között Lovasi András Kossuth-díjas zenész és az énekesnő, Sena is.

(Ez a szerkesztőségi anyag a Music Hungary Kft.-vel együttműködésben jött létre.)

(Borítókép: A VIII. Music Hungary Konferencia megnyitója 2020. november 9-én. Fotó: Vasvári Tamás / MTI)