Meghalt Maxi Jazz, a Faithless énekese

GettyImages-593357358
2022.12.24. 18:41
65 éves korában meghalt a brit Faithless együttes énekese.

Közösségi oldalán tudatta Sister Bliss, hogy a brit Faithless együttes énekese, Maxwell Fraser, művésznevén Maxi Jazz péntek este elhunyt. A 65 éves világsztárt, aki Rollo és Sister Bliss mellett a formáció alaptagjának számított, dél-londoni otthonában álmában érte a halál – adta hírül a BBC. A brit zenészről a Faithless Twitter-oldalán is megemlékeztek:

Olyan ember volt, aki sok szempontból megváltoztatta az életünket. Értelmet és üzenetet adott a zenénknek. Egy szeretetre méltó ember volt, akinek mindenkire volt ideje, a bölcsessége egyszerre volt mély és közérthető

– olvasható a bejegyzésben.

Maxwell Fraser, azaz Maxi Jazz 1957-ben született brit zenész, rapper, énekes-dalszerző és DJ volt, akit leginkább az 1995-ben alakult, Faithless nevű elektronikus zenekar énekeseként ismert a közönség. A formáció ismertebb számai közé tartozik a Salva Mea, a God is a DJ és a We Come 1, amely 1996-ban a top háromba került a slágerlistákon, továbbá az Insomnia című dance-sláger, amely 2001-ben a harmadik helyig jutott.

Az együttes, amely 2011-ben ugyan feloszlott, ám később a korábbi tagokkal újjáalakult, hazánkban is többször megfordult, a Sziget Fesztiválon is láthatta őket a közönség.

(Borítókép: Maxi Jazz. Fotó: Getty Images)