A Spice Girls énekese homofóbia miatt törölhette lengyelországi fellépését

GettyImages-1243797085
2022.12.27. 13:19
Melanie Chisholm, Mel C, a Spice Girls énekese lemondta lengyelországi fellépését, miután több pontban összeegyeztethetetlennek találta a véleményét „az általa támogatott közösségekkel” kapcsolatban.

Az énekesnő a lengyel állami műsorszolgáltató különleges vendégeként lépett volna fel szilveszterkor, de nemrég arról tájékoztatta rajongóit, hogy lemondta a koncertet. Nem részletezte, hogy kivel és mivel nem összeegyeztethető a véleménye.

Néhány olyan kérdés miatt, amelyről tudomást szereztem, és amely nem egyezik az általam támogatott közösségekkel kapcsolatos álláspontommal, nem tudok fellépni a tervezett módon Lengyelországban szilveszterkor

– írta Mel C a közösségi oldalán. Hozzátette, reméli, hogy hamarosan visszatérhet Lengyelországba.

Bár a Spice Girls énekese nem tette világossá, mivel szemben támadt kifogása, széles körben ismert az LMBTQ+-közösség nagy támogatójaként. A tavalyi Brit LMBT Awards díjjal tüntette ki.

A Nemzetközi Leszbikus, Meleg, Biszexuális, Transznemű és Interszexuális Szövetség szerint Lengyelországban a legrosszabb az LMBTQ+ emberek jogvédelme az Európai Unióban – írja a Sky News.

Az azonos neműek házasságát nem ismerik el a többségi katolikus országban, Lengyelország több városát azonos neműektől mentes övezetnek kiáltották ki, ami több mint 50 ország nagykövetét késztette tiltakozásra.

Andrzej Duda elnök emellett megfogadta, hogy megtiltja az LMBT közösségekről szóló tájékoztatást az iskolákban, valamint tiltja, hogy azonos nemű párok gyermeket fogadjanak örökbe.

(Borítókép: Melanie Chisholm 2022. október 7-én. Fotó:  David Levenson / Getty Images)